Google Keep е един от най-бързите начини за съставяне на бързи бележки, ако притежавате Android устройство, а от днес приложението стана още по-функционално с новата опция за напомняне. Подобно на аналогичната функция в Google Now, сега може да настроите аларма към специфична задача.

 

Макар че Google Keep все още не е толкова силен конкурент на приложения като Evernote, актуализацията от днес леко намалява разликата. Компанията от Mountain View въвежда аларми както с час, така и с местоположение, което драстично повиши неговата полезност като инструмент за водене на записки. Предложения за местоположението ще изскочат веднага след като започнете да пишете.

 

Разбира се, това няма да ви позволи да задавате повтарящи се събития, но ще направи нормалните ви задачи много по-лесни за изпълнение. Добавянето на напомняне е лесно като детска игра, просто натиснете бутона камбанка и пред очите ви ще се появи подменю с поле за „Дата и час“ и „Местоположение“. Всички аларми могат да бъдат отложени или променени, ако се окажат в неподходящо време.

 

Google също така най-накрая добавя опция за свързване на съществуваща снимка от галерията, при създаване или редактиране на бележка.

Наред с всички промени има малка промяна и в интерфейса (UI). Сега с плъзване на пръст отляво надясно на екрана ще се появи странична лента с информация за свързания Google профил и бутони за архивираните бележки и създадените аларми.

 

Новата версия на Google Keep се разпространява поетапно и ако все още не сте получили обновлението, не унивайте, скоро ще дойде и при вас.

 

А знаете ли, че Google Keep има и Chrome приложение?