Google съобщи, че ще добави бутон „Разгледай наблизо“ (Explore Nearby) в Google Maps за iOS и Android. Новата характеристика разширява Google Maps от това просто да преглеждате дадено място, или да използвате приложението за навигация. „Разгледай наблизо“ ще коригира своите резултати въз основа на контекста като време (климат) и час от денонощието. От Google препоръчват да имате активирано отчитането и историята на местоположението ви за най-добри резултати.

Android потребителите ще бъдат в състояние да спрат информацията за местоназначението си. И тъй като Google Maps научава повече за местата, които посещавате, то с времето аще получавате и по-точни напътствия.

Тази функционалност много прилича на новия Foursquare. Google вече имат предимството да дават напътствия, така че това може да представлява сериозно предизвикателство за Foursquare, ако услугата работи добре.

Foursquare преоткрива себе си, тъй като се фокусира върху навременните препоръки и откривана на места, а отбелязванията оставя на дъщерното приложение Swarm.

Google Maps ще получи новата функция с актуализацията, която се разпространява в момента.

 

Виж още: Измерете разстоянието между множество точки в Google Maps

Тагове: