* - Играта е налична и за двете операционни системи!

 

Игри за Android:


Dude Perfect (*)

 

dude perfectВероятно в интернет сте попадали на видеоклипове, в които групичка пичове правят невероятни баскетболни изпълнения, вкарвайки топката в коша от „невъзможни“ места и ъгли. Естествено спорно е колко от тях са истински и не са монтирани, но реално има много успешни опити. В Dude Perfect ще се опитвате да направите точно тези невъзможни номера. Играта е невероятно зарибяваща и забавна, а успешно попадение в баскетболния кош ще ви накара да се чувствате като най-добрия от най-добрите.

(Цена – 1,47 лв.)

 

 

Линк към играта: Dude Perfect  от Dude Perfect

 


 

Temple Run

 

tample runСупер популярният мегахит Tample Run най-сетне е наличен и за Android устройства, и то напълно безплатно! Историята на играта е проста и се върти около съдбата на един герой, който е откраднал прокълнат амулет от тайнствен храм в джунглата. Сега вие трябва да му помогнете да избяга от злите демони, пазещи амулета. Те са буквално по петите му и дори най-малката грешка от ваша страна ще го обрече на гибел. Управлението е елементарно, просто плъзгайте пръста си наляво, надясно, нагоре или надолу по екрана и героят ще последва посоката ви, за да избегне препятствията, пропастите и резките завои. 

Играта си заслужава отделеното време и ви уверявам, че неслучайно се е превърнала в толкова голям хит в AppStore. Нека бягството ви да започне... СЕГА! 

(Цена – безплатна!)

 

 

Линк към играта: Temple Run от Imangi Studios

 


 

Baseball Superstars® 2012 (*)

 

 

baseball 2012

Baseball Superstars® 2012 е най-новата част от супер успешната поредица на една от най-популярните и обичани игри в света - бейзбола. С над 30 милиона (!) сваляния в Google Play(Android Market) и AppStore определено можем да наречем играта абсолютен хит. Тя ще ви спечели с прекрасната си графика, интуитивен геймплей, огромни възможности за персонализация на играчите и нови разнообразни игрални режими. Ако искате да запишете името си в Бейзболната зала на славата със златни букви, то Baseball Superstars® 2012 е правилният избор.


(Цена – безплатна!)

 

Линк към играта: Baseball Superstars® от GAMEVIL Inc.

 


 

INTERNATIONAL SNOOKER (*)

 

international snoocerЕдва ли има съвременен човек, който да не е чувал за играта снукър. Тя е разновидност на билярда и е популярна най-вече във Великобритания и някои части на Азия. Няколко думи за нея: топките се вкарват в джобовете с помощта на топка бияч в последователност червена - цветна. Всяка цветна има свое място на масата и след като бъде вкарана, се връща на първоначалната си позиция. Червените не се връщат, след като бъдат вкарани. Когато вече няма червени топки на масата, цветните трябва да се вкарат във възходящ ред на точките, които носят (от жълта до черна). Целта на двамата играчи е да направят по-голям сбор точки от този на противника си. Максималният брой точки, който може да се достигне (без фалове) във фрейм, е 147 и се получава при комбинирането на всички червени с черната топка.

Играта International Snooker е едно уникално 3D предложение, което ще ви донесе много приятни емоции и ще ви позволи да играете любимата си игра, където и да се намирате. Тя няма да замени на 100% удоволствието от реалната игра, но ще бъде винаги на ваше разположение. 

(Цена – 6 лв.)

 

 

Линк към играта: INTERNATIONAL SNOOKER от My Interactive

 


 

Ice Age Village (*)

 

ice age villageЕдна от най-най-смешните анимации, които съм гледал, да не кажа и най-смешната, се казва „Ледена епоха“ (Ice Age)! Не е трудно да се съгласите с мнението ми просто защото всеки от праисторическите герои в тази поредица е невероятно забавен и готин. В играта Ice Age: Village ще срещнете отново мамута Manny, ленивеца Sid, саблезъбия тигър Diego, саблезъбата катерица Scrat, уникално забавните опосуми Crash and Eddie и всички останали познати образи, които сте гледали на големия екран. Попадайки в тяхната епоха, вие ще може да създадете свое собствено село, в което да построите къщи за обитателите му и да им помагате в различни ситуации. Ще изпълнявате и много интересни и забавни минизадачи с помощта на Scrat. Можете също да посещавате съседните села, създадени от ваши приятели или случайни хора, попаднали в същата епоха като вас. Впуснете се в забавния свят на Ice Age! 

(Цена – безплатна!)

 

 

Линк към играта: Ice Age Village от Gamelof

Robo Surf Free (*)

 

robo stuffКакво би правил последният останал робот на земята? Естествено би... сърфирал! Не ме питайте защо!
В тази леко странна игра ще управлявате Robo, последния останал робот на планетата, който е „яхнал“ своя сърф. Но за да се задържи на гребена на вълната, му е нужна енергия, която трябва да си набавя от разпръснатите в морето варели с петрол. Ще са ви нужни добри рефлекси, с които да се задържите върху сърфа, както и да избягвате препятствията пред вас - птици, морски обитатели и т.н. Robo Surf не блести с най-иновативния геймплей, но пък е прекрасна занимавка, когато скучаете. Опитайте.

Това е безплатната версия на играта, която включва реклами от Google, появяващи се на екрана. Има и платена версия без тях срещу сумата от 1,55 лв.

 

 

Линк към играта: Robo Surf Free от Pieces Interactive AB

 


Let's Golf! 3 (*)

 

lets golf 3Представям ви третата част на прекрасната голф поредица – Let's Golf! Този път одисеята продължава в любимата ми страна (след България естествено) - Япония. В Страната на изгряващото слънце вие ще може да изпитате уменията си на 9 нови голф игрища с типичните за Япония разцъфнали розови градини. А всеки ден ще може да изтеглите и играете 5 нови и безплатни локации. Ще имате възможност дори да видите и няколко доста екзотични места, като Великата китайска стена или открития космос. Създайте свой уникален аватар и го облечете в традиционните кимона, за да усетите изцяло духа на тази прекрасна страна. Естествено имате още доста възможни облекла и аксесоари, за да задоволите всеки каприз, така че няма да бъдете ограничени по никакъв начин.

През цялото време пред погледа ви ще са уникално красиви картини с водопади, гори, зелени поляни и прекрасно синьо небе. Най-хубавото е, че всичко това ще получите напълно безплатно! Наслаждавайте се. 

 

 

Линк към играта: Let's Golf! 3 от Gameloft

 


Frisbee(R) Forever

 

frisbiХвърлянето на фрисби е една от игрите в детството ми, от които имам страхотни спомени, особено когато си в морето и имаш възможност да се мяташ във водата, опитвайки се да хванеш идващото към теб фрисби. Днес за съжаление тази игра се практикува повече на конзоли и смартфони. Но да не се отклонявам...

Играта има много красива графика и 3D визия, а целта тук е да прекарате фрисбито през кръговете по трасето. Плъзнете пръст по екрана, за начало на играта и чрез накланяне на устройството ви управлявайте полета му, за да изпълните мисията успешно. С над 100 различни и интересни маршрута в  California Theme Park, Wild West, Caribbean oceans или Winter wonderland няма да останете нито за минута отегчени. Използвайте различни фрисби дискове, с които ще се сдобивате по време на игра, и открийте скритите бонуси. Успех! 

(Цена – безплатна!)

 

 

Линк към играта: Frisbee(R) Forever  от Kiloo Games

 


Doodle Devil™ (*)

 

doodle devilКак ще ви се стори числото 55 000 000! Толкова са хората, които са се опитали да унищожат заобикалящия ги свят с играта Doodle Devil™. Новият бестселър на разработчиците от JoyBits ще ви даде неограничената сила на самия дявол! Съчетавайки различни елементи и създания, вие ще трябва да нарушите баланса на вселената. Преди време бяхме ви представили играта Doodle God™ http://hicomm.bg/softuer/top-10-igri-za-android-i-os.html, в която трябваше да създадете света, както господ го е създал за 7 дни, но както е казал Нютон: на всяко действие съществува равно по сила и противоположно по посока противодействие. Открийте седемте смъртни гряха с Doodle Devil™ и превърнете всичко в прах! Разбира се, това е просто игра и трябва да гледате на нея като на нещо забавно. Надявам се не съм ви провокирал да бъдете наистина зли ;). 

(Цена – 4,55 лв., но е налична и безплатна версия, в която ще трябва да заплащате с истински пари за допълнителна енергия в играта.)

 

 

Линк към играта: Doodle Devil™  от JoyBits Co. Ltd.

 


Doodle Farm™

 

doodle farmРазработчиците от JoyBits са създали още един свят, в който вие ще имате уникалния шанс да създавате нови видове живи същества, и той се нарича Doodle Farm™. Знаете ли как да създадете тигър или куче? Съчетаването на кои животни ще доведе до появата на трето? Дали котка + куче е равно на тигър? Или от патица + риба се получава пингвин?

Ще разберете отговорите на тези въпроси, ако опитате сами да експериментирате с различните същества, които са ви дадени. Ще изкарате много приятни емоции в този фантастичен свят и неговите създания. След всяко създадено животинче в малко каре ще се изписва любопитна информация за него и ще имате възможност да посетите Wikipedia. Създайте над 135 различни вида животни и се забавлявайте с Doodle Farm™! 

(Цена – 4,55 лв., но е налична и безплатна версия, в която ще трябва да заплащате с истински пари за допълнителна енергия в играта.)

 

Линк към играта: Doodle Farm™ Free  от JoyBits Co. Ltd.

Игри за iOS:

 


Light The Flower

 

light the flowerНасочете светлината към спящите цветя, за да ги събудите в тази красива, очарователна и забавна пъзел игра. Използвайте огледалата на всяко ниво, за да отразите светлината в правилната посока. Ще трябва да бъдете умни и съобразителни, ако искате да съберете всички звезди и да спечелите максимален брой точки. Източниците на светлина могат да бъдат два вида – естествена и изкуствена. Някои цветя ще се нуждаят от специфичен цвят светлина, за което вие ще трябва да използвате различни цветни филтри, за да постигнете този ефект. Червените цветя ще искат червена светлина, сините съответно синя, зелените – зелена и т.н.

Играта Light The Flower има много приятна цветна графика и прекрасни анимации. Сигурен съм, че ще ви хареса. Приятна игра. 

(Цена - $1)

 

 

Линк към играта: Light The Flower от Chillingo Ltd


NBA 2K12

 

nba 2k12С над 5 милиона копия (за NBA 2K11), продадени по целия свят, и над 20 награди за спортна игра на годината за PC и конзоли ето че поредицата NBA 2K се завръща и е по-велика от всякога, налична вече и за iOS. Тя дава на феновете възможността, за която винаги са мечтали – най-сетне да приключат дебата за това, кои са най-великите отбори и играчи на всички времена. Включвайки такива NBA легенди като Майкъл Джордан, Меджик Джоунс и Лари Бърд, както и любимите ви съвременни играчи в националната баскетболна асоциация. NBA 2K12 е снабдена с нови и вълнуващи елементи, които ще ви поставят в центъра на игрището на едно безпрецедентно баскетболно преживяване. Играйте с всички 30 NBA отбора и преминете през 82 етапа в Season Mode. Неслучайно водещи анализатори веднага обявиха NBA 2K12 за най-добрия баскетболен симулатор за iOS! Приятна игра. 

(Цена - $5)

 

 

Линк към играта: NBA 2K12 от 2K Sports


Fibble

 

fibbleFibble – Flick ‘n’ Roll е името на новата игра на немското студио Crytek, известно най-вече с шутър поредицата си Crysis. Тя обаче няма да бъде за извънземни и супер войници, а ще представлява забавен пъзел. Всъщност извънземни в нея все пак ще има и това е главният герой, който се казва Fibble. Малкото извънземно създание претърпява корабокрушение, озовавайки се в къща на планетата Земя. Но той не е сам – останалите членове на екипажа също са в къщата, но в други части от нея, което означава, че вие ще трябва да му помогне да ги намери, претърсвайки всяка стая. Комбинирайте уникалните способности на всеки от очарователните извънземни герои, за да преодолявате препятствията в новия непознат за тях свят – скачайте с Rango, заобикаляйте с Byte и ускорявайте с Vroom или Docto.

Тези от вас, които са играли Crysis, знаят за какво качество на графиката става дума благодарение на технологията CryEngine. Затова се радвам да ви съобщя, че същата задвижва и Fibble, което гарантира едно уникално визуално изживяване. Успех!

(Цена – $2)

 

 

Линк към играта: Fibble от Crytek GmbH


Whirleo

 

whiriloВ тази игра ще влезете в ролята на Whirleo - малък пумпал, който е тръгнал на важна мисия да изчисти замърсяванията на планетата Rotopolis. Помогнете на него и на няколко негови приятели да се справят с тази важна задача. Плъзнете пръст върху екрана на вашето iOS устройство и завъртете малките пумпалчета, с накланяне ги насочвайте към съответната цел или ги карайте да скачат, за да преминават височините по пътя. Приятен и интуитивен геймплей с прилично качество на графиката. Едно хубаво завъртане заслужава и второ!

(Цена – безплатно!)

 

 

Линк към играта: Whirleo от Smith & Tinker, Inc.


Max Payne Mobile

 

max payne mobileТой е човек, който няма какво да губи. Той е сам срещу нюйоркската наркомафия. Името му значи "болка". Той е Макс Пейн - последният екшън герой на 3D Realms, който помита всичко по пътя си. Насладете се на смазващо зрелище, издържано в традициите на "Матрицата" и филмите на Джон Ву! Някои ще попитат защо Max Payne се превърна в култ. Отговорът е много прост. Комбинацията между увлекателно поднесената история и технически перфектния краен продукт просто винаги е печеливша. Играта е вдъхновена от хонконгските екшън ленти и в много голяма степен от творчеството на филмовия режисьор Джон Ву.

Историята: някъде в наши дни в град Ню Йорк живее едно ченге на име Макс Пейн. Той е честен и почтен американски полицай. Има прекрасна жена, сладко малко момиченце, голяма и хубава къща. Постигнал е американската мечта. Когато една вечер се прибира уморен, но изпълнен с усещане за предстоящите прекрасни мигове със семейството си, той заварва дома си разбит, с преобърнати мебели и кървави следи, които водят към втория етаж. С ужас в очите Макс побягва нагоре. Смразяващ кръвта писък обаче го кара да замръзне. Неговата малка принцеса?!... И тук историята свършва, за да може вие да откриете какво всъщност се е случило.

Не пропускайте да преживеете отново този шедьовър, но този път с вашето iOS устройство.

(Цена – $3)

 

 

Линк към играта: Max Payne Mobile от Rockstar Games

Infinity Blade II

 

infinity blade 2Спомняте ли си коя е първата iOS игра, използваща Unreal Engine? Да, това е именно Infinity Blade. След като тя се превърна в най-бързо разпространяващата се игра в историята на iOS, след като само за 4 дни натрупа 1.6 милиона долара приходи от продажби, бе повече от ясно, че скоро ще има и втора част. Новата версия е снабдена с 40 нови места на действие, много нови оръжия и няколко нови функции като Clash Mobs – няколко играчи удрят чудовище с няколко милиона hit points.
Всъщност името Infinity Blade се превърна в нарицателно за визуално най-съвършеното изживяване на мобилно устройство. Да, играта не блести с чак толкова заинтригуваща и неповторима история, но щом веднъж я зърнете, ще забравите за всичко останало. Втората част върви нормално на първите версии на iPad, iPhone и iPod, но ако искате да й се насладите на 100%, трябва да притежавате iPhone 4S, iPad 2 или iPad 3! В момента за кратък период от време може да закупите Infinity Blade 2 за $5, защото съвсем скоро цената й отново ще стане $10. Възползвайте се!

 

 

Линк към играта: Infinity Blade II от Chair Entertainment Group, LLC


Start The Rockets! Lite

 

start the rocketsФойерверките винаги са били харесвани от всички, те са красиви, грандиозни и имат впечатляващи ефекти. Неслучайно всички големи празници и чествания са съпроводени с тях.

В Start The Rockets вие сте поканени в изоставена фабрика с мистериозни живи фойерверки, които трябва да запалите със запалката в джоба си. Целта в тази пъзел игра е една - да запалите всичката пиротехника, която може да бъде запалена, и да взривите всичко, което може да бъде взривено. Ще преминете през 3 свята с общо 135 нива (по 45 на всеки), в които трябва да задвижите съответната верижна реакция, за да преминете успешно напред. Събирайки звездите от всяко ниво, ще може да отключвате и следващите светове.

Като малки обичахте ли да си играете с кибрит, или запалка? Е, сега ще можете отново, но по безопасен начин. Играта „Start The Rockets“ ще ви грабне с красивата си графика и визуални ефекти. Опитайте.

(Цена – безплатна! Налична е и платена.) 

 

 

Линк към играта: Start The Rockets! Lite от LLC "Webgames"


Lost Winds

 

Lost windsПостроена, използвайки изградения триизмерен гейм енджин на Frontier, Lost Winds поставя силата на ветровете в дланта ви. Управлявайте невероятните сили на Енрил, духа на вятъра - от бушуващо торнадо до най-нежните бризове, за да насочвате и предпазвате Току - младо момче, което единствено може да ви помогне да вдигнете проклятието, поставено над света Мистралис от злия Балазар.

Lost Winds е завладяваща, красива и забавна игра, съвместима с iPad, iPhone и iPod Touch. А за да се чувствате още по приятно, разработчиците от Frontier Developments Ltd са се погрижили и за звуковото оформление, съпътстващо ви по време на игра и потапящо ви изцяло в този вълшебен свят.

 

 

Линк към играта: Lost Winds от Frontier Developments Ltd


Prince of Persia Classic HD

 

prince of persia classicPrince of Persia Classic история: докато султанът на Персия е далеч на война, злият везир завзема трона. Той също така затваря красивата принцесата, като й дава право на избор между това да се ожени за него или да умре. Като храбър принц вие имате 60 мин да завършите мисията и да спасите принцесата.

Prince of Persiа Classic е римейк на оригиналната Prince of Persia, появила се през далечната 1989 г., и има същия заплетен левел дизайн, пъзели, бой със саби и история. Ubisoft са решили да направят версия на класическата игра от 80-те години и за iOS и ето че вече е тук.

Ако сте от гейм поколението на 90-те, тази класика ще ви върне много приятни спомени от онова златно време, когато почти всяка игра се превръщаше в култ.

 

 

Линк към играта: Prince of Persia Classic HD от Ubisoft


Chop it!! For iPAD

 

chop itЗабивайте ножа между пръстите на разперената си ръка, колкото можете по бързо и за колкото може по-дълго. В тази опасна дуел игра, в която безразсъдство и смелост са едно цяло, ще трябва да покажете и изпитате своята бързина и точност. Налични са четири игрални режима: за скорост, за време, за памет и разбъркано. Chop it може да се играе както самостоятелно, така и в мултиплеър режим. Но внимавайте, защото едно грешно движение може да ви коства някой пръст! Забавлявайте се безопасно с Chop it!

(Цена – безплатна!)

Линк към играта: Chop it!! От com.childhood

 

Тагове: