Началото на 2012 година е доста ползотворно за мобилните игрални заглавия. След края на празниците навсякъде кипи усилена работа и всички се стремят да изкарат колкото може по-добри продукти. От което, разбира се, печелим всички. Макар да не можем да обхванем всичко, което излиза ежедневно и дори ежечасно, се постарахме и този месец да ви предоставим заглавия, с които да се забавлявате и отпуснете в минутите ви за почивка. Работим усилено и ви обещаваме, че скоро ще има изненади, които ще ви зарадват. Но всичко с времето си.
Някои от игрите, които подбрахме, са истински класики и със сигурност ще ви върнат години назад, когато тази индустрия все още прохождаше. Други ще ви развеселят истински с оригиналните си начини на игра и прекрасна визия. Надяваме се да се забавлявате с новата ни селекция за Android & iOS.

 

*- Играта е налична и за двете операционни системи.

 

 

Anomaly Warzone Earth HD (*)

 

anomaly warzone

Anomaly Warzone Earth HD е най-новата игра от типа „отбранявай крепостта" в Android Market и заслужава вниманието ви на 100%! Но този път няма да се налага да стоите и да защитавате вашите позиции, а обратното, ще нападате противниковите крепости. С тежковъоръжените си единици ще се изправите срещу извънземни нашественици, които са нападнали Земята. Направете перфектния план за нападение и го осъществете. Защитавайте позициите си по време на битка на всяка цена! Последните две букви от заглавието (HD) казват достатъчно за визуалното изживяване в тази игра. Експлозиите са страшно красиви, а графиката е кристална и напомня донякъде за заглавия от рода на Star Craft. Още от първата минута след като я пуснете, ще забравите, че това е игра за мобилно устройство. Пожелаваме ви приятни часове с Anomaly Warzone Earth HD!

 

Линк към играта: Anomaly Warzone Earth HD от 11 bit studios

 

 


 

Crazy Shuttle (*)

crazy shuttleОт самото заглавие става ясно, че в тази игра ще се впуснете в едно лудо приключение с космически совалки. Crazy Shuttle е състезателна игра, в която трябва да бъдете бързи, и то много бързи. Един малък мишок е тръгнал на лудо състезание в обиколка на Вселената. Ако той ви прилича на „Джери" ( от „Том и Джери"), не, не е той и на нас ни заприлича на него (хехе), но пък кой знае...;)!
Когато стартирате Crazy Shuttle, ще видите пред вас Космоса и определен брой планети, с различна големина и на различно разстояние една от друга. Целта е да направите пълна обиколка през всяка една от тях и да се завърнете на мястото, от което сте стартирали.
Управлението е просто! Докоснете совалката и тя ще се изстреля до най-близката планета, когато достигне до нея, докоснете я отново, за да отиде до следващата, но трябва да сте точни. Защото, ако докоснете малко преди или след като совалката премине покрай планетата, това ще я забави и няма да може да кацне успешно, т.е. вие трябва да следите кога совалката ще е точно отгоре, а не отляво или отдясно.
Има два игрални режима: Time и Combo. При първия трябва да направите 5 обиколки за предварително зададено време, а при втория поне две обиколки, без да сбъркате.
На пръв поглед и прочит играта не блести с особено разнообразие на геймплея, но повярвайте - наистина е много увлекателно и забавно.

 

Линк към играта: CrazyShuttle от Nelphy Games

 


 

EDGE

edgeИскаме или не, HD манията е обзела света и в почти всичко виждаме абревиатурите за най-доброто качество (HQ) и най-висока резолюция (HD).
Визуално играта EDGE е точно обратното на тези съкращения, тя е ръбата, пикселизирана и изглежда, че сякаш е изкарана от 1999 г. Но точно в това е и чарът й! В нея ще управлявате един обикновен цветен куб, който трябва да придвижите от точка А до точка Б, без да сгрешите, движейки се буквално по ръба. Как се играе? Просто е, сложете пръст на екрана пред самия куб и го изтеглете леко в посоката, която желаете. Или го управлявайте чрез вградения в смартфона ви жироскоп. Цялата игра е, както казах, доста ретро изглеждаща, но това по никакъв начин не я прави грозна или скучна. Напротив! Тя носи креативността на онези златни години, когато всяка игра се превръщаше в класика.
Един от най-големите плюсове на EDGE е, че тя е мултиплатформена, затова вие сте свободни да я играете на каквото си искате устройство с инсталирана ОС - Android, iOS (Mac OS X), Windows и Linux.

 

Линк към играта: EDGE  от 365 Games

 


 

Osmos Demo (*)

osmosЕто че една от най-оригиналните игри напоследък вече е налична и в Android Market. Създателите й са направили интересна заигравка със заглавието. Може би от съчетанието на думите - cosmos и organism - най-вероятно!
Когато стартирате Osmos, ще се озовете в необятното космическо пространство, а пред очите ви ще видите многобройни свободно реещи се микроорганизми, с различна големина и цвят. Вие сте една от тези форми на живот, а целта е да абсорбирате колкото може повече от вашия вид. Управлението става чрез докосване на екрана около вас, за да се отблъсквате в различни посоки. При всяко отблъскване губите клетки, което ви прави по-малки, затова не прекалявайте, просто се отблъснете и оставете да се реете свободно, докато не срещнете клетка от вашия вид. Но в пространството има и враждебни микроорганизми, от които трябва да се пазите. Ако те са по-големи от вас, ще ви унищожат, когато се докоснете до тях. Затова трябва да внимавате и да „поглъщате" повече от вашите. Уголемявайки се, ще забележите, че малко по малко враждебните форми на живот стават като вас и обратно, ако вие ставате по малки, вражеските стават повече и абсорбират организмите от вашия вид.
Музиката в Osmos допринася за страхотното хипнотизиращо усещане, сякаш наистина сте попаднали в открития космос.
В тази космическа одисея, ще си припомните думите на великия учен Чарлз Дарвин - „Оцелява не най-силният, а най-приспособимият", а еволюцията ще се случва пред очите ви!
Пожелавам ви приятна... еволюция!

 

Линк към играта: Osmos  От  Hemisphere Games

 


 

Blast Monkeys (*)

blast monkeysМоже би някои от вас биха казали: „Ох поредната игра, в която трябва да изстреляш някакво животно към нещо", и ще сте прави. След птици, прасета, вълци и какво ли още не в тази ще трябва да изстрелвате маймуна.
Moki е гладна и това, което най-много обича, както може да се досетите, са БАНАНИ! Вие трябва да я изстреляте от оръдие към бананите. Разбира се, това невинаги ще бъде лесна задача, защото на всяко следващо ниво ще срещате различни препятствия. Въпреки модерния напоследък стандартен аркаден подход играта Blast Monkeys няма да ви разочарова, защото е достатъчно разнообразна и добре направена, за да спечели вниманието ви. Опитайте и се убедете сами!

 

Линк към играта: Blast Monkeys  от Yobonj

Nu, pogodi (*)

nu pogodiПо-малките от вас едва ли ще помнят тази класика от бившия СССР, суперпопулярната игра, в която вълкът от анимационната поредица Nu, Pogodi хваща падащи яйца. Просто няма как да не ви се прииска да си припомните усещането да играете тази класика от детството ви. Благодарение на възможностите на сензорните екрани в днешно време, когато стартирате Nu, pogodi, пред вас смартфонът ви ще се превърне в класическата конзола на „Електроника". И няма как на лицето ви да не се появи онази носталгична усмивка как като невръстно дете сте прекарвали часове в опити да подобрите рекорда си. Пожелавам ви приятно déjà-vu.

 

Линк към играта: Nu, pogodi от Lost Bytes

 


 

Sheep impact

sheep impactСпасете овцете от сигурна смърт в тази увлекателна игра на умения и точност!
Вие сте поставени в летящ балон с горещ въздух, с който трябва да прелитате над различни места, за да спасите хванатите в капан овце. С докосване на екрана трябва да контролирате височината на балона и да уцелите точно мястото, на което е поставена овчицата. Но трябва да се пазите от дървета, хълмове и други опасни препятствия. Ако не успеете да я спасите от капана, в който тя е хваната, той ще се активира и това ще я убие, и то по особено смешен начин. Капаните са няколко вида: динамит, електрошок, лазер, дърводелски трион и катапулт. Sheep Impact е едно забавно предложение, което със сигурност ще ви развесели.

 

Линк към играта: Sheep impact  от Bang Lethal

 


Squibble Free (*)

squibbleSquibble е името на очарователната малка зелена медуза, която живее в океана. Но за нещастие е уловена от зъл учен, който иска да направи ужасяващи експерименти с нея. След като се озовава заключена в неговия замък, симпатичното приятелче решава да избяга и да се завърне обратно в океана. Умението на Squibble е, че може чрез пипалата си да се залепва към всяка повърхност и така да се справя с препятствията по пътя.
Играта е изградена върху прекрасна 2D анимирана платформа, а управлението е повече от елементарно. Просто докоснете повърхността, към която желаете Squibble да залепне, и готово. Но внимавайте, защото има опасности (паяци, оси, отровни течности и т.н.), от които ще трябва да се пазите. Музиката към играта създава още по-приятна атмосфера, за бъде забавлението пълно. Налични са безплатна и платена версии (срещу 1,47 лв.), като разликата е единствено, че при платената няма да виждате досадните изскачащи реклами, което, като се замислим, не е болка за умиране. Която и да изберете, няма да сгрешите, защото Squibble ще ви донесе много приятни моменти.

 

Линк към играта: Squibble Free от MassHabit Games

 


 

Big Business

big businessМечтали ли сте някога да стане милиардер? Да изградите своя собствена бизнес империя от нулата! Създайте вашия град на мечтите! Научете всички тайни на успешния бизнес мениджмънт. Произвеждайте продукти, подобрявайте инфраструктурата, за да направите щастливи своите граждани. Направете бизнеса си най-успешния и проспериращ спрямо всички конкуренти наоколо!
Играта е много приятна и ще развие уменията ви да реагирате адекватно на бизнес климата. Графиката е пъстра и приятна за окото. Премахнати са досадните реклами и най-хубавото е, че тя е безплатна!
Столът на големия шеф ви очаква!

Линк към играта: Big Business  от Cooper Media Corp.

 


 

Cut'n'Roll

cutnrollДа, може би вече сте направили аналогията с една от най-успешните игри в Android Market Cut the rope! Все пак Cut n Roll не копира на 100% идеята и начина на игра, но всичко се свежда отново до „срязване". Тук трябва да помогнете на една малка костенурка, да достигне до... "изхода"! Вие трябва да срежете дървените летви, които препречват пътя й, след което тя ще се изтърколи до крайната точка на съответното ниво. На разположение ще имате определен брой срязвания, с които да изпълните задачата. Ако съберете трите звездички по пътя, те ще ви донесат максимален брой точки.
В началото си помислих, че Cut N Roll е евтина имитация на „оригинала", но уверявам ви - това не е така и можете да се убедите сами, тя е напълно безплатна.

Линк към играта: Cut'n'Roll  от genina.com

Игри за iOS:

Отново много оригинални заглавия за iPhone и iPad!

Heaven & Hell (*)

havenhellВ Heaven & Hell доброто (ангелите) се изправя срещу злото (демоните)! Целта на всяко ниво е да изпратите извън екрана всички демони с помощта на вашия ангел. Ще трябва да променяте дяволите и ангелите на кръгчета или квадратчета чрез докосване върху тях, за да изпълните мисията. Всичко в тази прекрасна игра е въпрос на законите на физиката и използването на вашата логика! В 4 различни свята и 80 нива Heaven & Hell ще ви пренесе в една забавна и предизвикателен атмосфера. Играта е оптимизирана за смартфони и таблети, така че не чакайте повече, изтеглете я и се забавлявайте веднага!

 

Линк към играта: Heave'n'Hell   от Nelphy Games

 


 

Shake Spears!

shake spearsShake Spears - звучи като Шекспир ;) - е игра за слава, чест и смелост! Превърнете се в храбър рицар и се състезавайте за сърцето на красива дама. Двубоите са класически, с кон, броня, щит и копие. Пътувайте в 4 различни кралства с над 20 града и побеждавайте силни противници в тази епична игра. Ще можете да усъвършенствате уменията си, да купувате нови брони и оръжия или с малко магия да вземате предимство над съперниците си.
Отговорете на призива на съдбата и се превърнете в най-почитания и известен рицар.

 

Линк към играта: Shake Spears!  От Alawar Entertainment, Inc

 


 

Robber Rabbits!

robber rabbitsКакво е по сладко от едно бяло и пухкаво зайче...? Две бели и пухкави зайчета! Но те не са обикновени, те са обирджии. Обичат моркови и лакомства и затова трябва да им помогнете в извършването на дръзки и много забавни кражби.
Зайчетата работят в екип, единият от тях държи торбата, в която ще слагат  откраднатата плячка, а другият е въоръжен и извършва самия обир. Оръжията са три вида: пистолет с тапа, пушка с тапа и автомат с тапа. Ако използвате пистолета, ще имате неограничен брой „патрони", а при останалите две оръжия те ще са с определена бройка. Очакват ви 96 уникални нива, оригинална музика и весели звукови ефекти.
Robber Rabbits е игра с много красива графика и супер забавен геймплей. Препоръчваме ви я горещо!

Линк към играта: Robber Rabbits!  От Alawar Entertainment, Inc

 


 

Diggin' Dogs

diggin dogsКучетата обичат да заравят кокали, всъщност това им е вроден инстинкт. В тази игра вие ще командвате три сладки кученца, които трябва да изровят заровени под земята съкровища, а по пътя си надолу ще им помагате да намират и споменатите кокалчета. Вие просто трябва да ги насочите в правилната посока, за да ги предпазите от отровни гъби или други опасности. Събирайте заровените монети за повече точки и намерете златните обувки от всяко ниво.
В това очарователно приключение ще преминете през 61 нива и 5 уникални локации (гора, снежен пейзаж, сметище, джунгла и вулкан), всеки от тях с различни опасности и съкровища за намиране. Визуално играта ще ви накара да се усмихнете заради прекрасната пъстра графика, а звуците, които издават малките кутрета, допълнително ще ви донесат много приятни емоции.

 

Линк към играта: Diggin' Dogs  от Chillingo Ltd

 


 

Grooh

groohGrooh е сладко (и мързеливo) чудовище, което обича ананаси. Днес Grooh е решило да изследва изоставения замък Feilong, на чиято входна врата има отпечатан огромен дракон! Но най-важното... според слухове там има тайно съкровище и кой знае, може би то представлява стая, пълна с ананаси?! Трябва да помогнете на Grooh да намери съкровището, преминавайки през различни опасности и капани! За да отключите всяка следваща стая в замъка, трябва да стъпвате върху символите, изписани върху пода в правилната последователност, и да избягвате капаните. Отключете всички 99 врати и разберете какво съкровище се крие зад тях!
Grooh е много приятна игра, която ще ви грабне от пръв допир. Палци горе!

 

Линк към играта: Grooh  от digiDingo ag

Greedy PenguinsTM

greedy penguinsGnasher, Muncher, Belcher и Cruncher са лакоми пингвини, които обичат морските дарове. А яденето на риба е тяхно любимо занимание в тази комична пъзел игра. Ще се озовете в разкошен свят с три невероятни околни среди, непочтено трудни пъзели и часове на забавление. Ще трябва да скъсате рибарските мрежи, за да може рибата да попадне в устите на пингвините. Но това не е толкова лесно, защото ще трябва да използвате различни сложни измишльотини, за да получат пингвините това, което искат!
Действието се развива в три различни локации (Северния полюс, снежна гора и мразовит град). Всяка от тях има различни предизвикателства. Много цветна и приятна графика, пристрастяващ геймплей и забавни ефекти. Определено играта Greedy Penguins заслужава вашето внимание.

 

Линк към играта: Greedy PenguinsTM  от Chillingo Ltd

 


 

Paper Monsters

paper monstersПърво един риторичен въпрос. Спомняте ли си Mario - класическата аркадна игра от 90-те години на миналия век?! Питам ви, защото Paper Monsters копира до голяма степен геймплея на любимата поредица с мустакатия герой. Естествено не на 100%, но сами ще се убедите в приликите, ако изпробвате играта.
Потопете се в уникалния двуизмерен свят, направен от хартия, картон и няколко топки памук! Вашият герой трябва да се справи с хартиените чудовища, като скача върху тях, а през останалото време по пътя си ще събирате и златни копчета за повече точки. Насладете се на очарователната графика и приятна музика в това страхотно цветно приключение.

 

Линк към играта: Paper Monsters  от Crescent Moon Games

 


 

Stop Those Fish

stop those fishЗащо трябва да „Спрете тези риби"? Лигата на хиперинтелигентните риби е организирала заговор за нашето унищожение от тайната им бърлога на дъното на морето. Вие сте лидер на една малка група мечки, които се борят за оцеляването на всички земни обитатели. В тази епична битка, която изправя мечки срещу риби, имате всичко необходимо, за да предотвратите въстанието, преди да е станало твърде късно? Но помнете, че врагът е винаги в движение. Така че не трябва да се стремите да ги ударите точно където са, а да предвидите, къде ще бъдат в следващия момент. Ресурсите ви са ограничени, затова ще бъде необходимо да пестите амуниции и да търсите начини да унищожавате повече от тях с един удар. С напредването на играта ще може да подобрявате оръжията и лодките си. Stop Those Fish разполага с повече от 50 нива, които непрекъснато се увеличават по сложност и разнообразие.
Фантастичен и много увлекателен геймплей с прекрасна анимирана графика и забавни ефекти. Приятна игра!

 

Линк към играта: Stop Those Fish   от Eye Interactive, Inc.

 


 

Ragdoll Blaster 3

raggdoll3Ок, нека си го кажем! Идеята да изстрелвате парцалени кукли от оръдие по различни препятствия и мишени е абсурдно. Но нека това не ви заблуждава. Ragdoll Blaster 3 е най-новото и най-добро продължение на мегахитовата поредица. В стотици нови все по-предизвикателни нива ще изживеете много весели моменти с тази страхотна игра. Просто насочете оръдието към целта и изстрелвайте на воля. Прекрасна визия, уникални нива и супер весела музика. Не пропускайте!

 

Линк към играта: Ragdoll Blaster 3   от Backflip Studios

 


 

Find A Coin

find a coinТука има, тука няма! Find a coin е добре познатата улична хазартна игра, която сме виждали на различни места и се практикува най-вече от хора със съмнителни занимания. Е, вече може да я играете и на вашия iPhone!
Да намираш монетата под трите чашки е същевременно толкова обикновено и толкова грабващо вниманието.
В началото играта ще бъде благосклонна към вас и с по-бавни движения ще размества чашките, под които се крие монетата, но с всяко следващо ниво скоростта ще се увеличава, а вие ще трябва да бъдете внимателни, за да проследите движенията.
Find a coin е визуално предизвикателство, в което ще бъде тествана вашата способност за концентрация.

 

Линк към играта: Find A Coin   от UniqueApps

 

Тагове: