След еуфорията на коледните и новогодишните празници дойде и време да се захванем за работа. Като че ли винаги първият месец от годината преминава като на забързан кадър. Току-що сме се отърсили от празничната треска и сме започнали да подреждаме плана си за работа за новата година и ето месецът е към края си. 

Естествено ние следим новините в технологичния бранш и се стараем да ви информираме своевременно, за да ви бъдем полезни.
Мобилните игри продължават развитието си и се приближават все повече като качество до десктоп заглавията благодарение на компании като nVidia. И най-важното: в голямата си част те са мултиплатформени. Вземете например Grand Theft Auto 3, която днес спокойно се играе на всеки Android & iOS смартфон или таблет. Тук не говорим за противопоставяне на PC и конзолните платформи, а за съвсем нова среда за развитие на игрите, в която предимствата за нас са повече от недостатъците. В бъдеще все повече устройства в дома ни ще работят под тези две ОС, от телевизора до хладилника и т.н., а това означава свобода да избереш къде и как да играеш. Естествено благодарение на OnLive дори проблемът с платформите изчезва, но пък недостатък се явява интернет връзката, която невинаги може да бъде гарантирана.
Бъдещето е все пак непредсказуемо и ще се радваме и вие да споделите вижданията си за тази индустрия. А сега ви представяме първата за тази година колекция от игри за Android & iOS.

 

 

Автор: Коко Стоянов

 

 


* - Играта е налична при двете операционни системи!


Игри за ANDROID:Devils at the Gate (*)

 

devils at the gate Devils at the Gate е една прекрасна 3D отбранителна игра, в която един срещу друг са изправени патриоти срещу злосторници. Играчът трябва да избере местата, на които да постави патриотите, за да успеят те да победят прииждащите врагове. Прекрасната анимирана графика и уникалните герои ще ви донесат едно ново страхотно усещане от този тип игри.
Достойнствата на Devils at the Gate не свършват дотук. Тя ще ви зарадва с прекрасни карти, интересна визуална перспектива, възможност да използвате различни видове патриоти с техните уникални оръжия (сабя, автомат, ракети, мини, гранати и т.н.) и страхотни ефекти по време на битките. Играта заслужава вниманието ви, защото е оригинална и забавна.

 

 

Линк към играта: Devils at the gate от Feelingtouch inc.

 


 

 

Drag Racing (*)

 

drag racingТова е Drag Racing - един от най-пристрастяващите спортове и играта, която бе избрана в топ 10 на „Най-добрите игри за 2011" в блога на вестник New York Times. Състезавайте се с повече от 50 модела от най-бързите драг автомобили в света. Напълно реални коли с автентичен звук и визия. От вас се изисква единствено да превключвате предавките в точният момент, за да изцедите максимума от вашата кола и да спечелите състезанието. Печелейки точки, ще може да тунинговате допълнително автомобила си и да се изправяте срещу все по силни конкуренти. Битката невинаги ще е равна, но от вас зависи колко ловки ще бъдете, за да победите. Успех!

 

 

Линк към играта: Drag Racing от Creative Mobile


 

 

Tip-Off Basketball (*)

 

tip off basketballСъществуват доста разновидности на игри с баскетбол, но малко са тези, които могат да те накарат да се забавляваш истински и да не искаш да спреш. Целта естествено е да вкарате топката в коша от различни места по игрището. Управлението е максимално опростено: поставяте пръст върху топката и с леко издърпване назад изчислявате параболата, с която да уцелите коша.
В Tip-Off Basketball имате избор да играете самостоятелно в повече от 40 нива или с други опоненти в интернет. Може да се наслаждавате на играта както на смартфона си, така и на таблета си с HD резолюция (1080p!).

 

 

Линк към играта: Tip-Off Basketball от IO Pixel


 

 

Neon Zone (*)

 

neon zoneЧаровната игра Neon Zone привлича вниманието с базираното си на гравитацията управление. Самата игра е изключително изчистена и семпла, а когато добавим и начина на управление, тя се превръща в истинска наслада за очите и ума. Поредното доказателство, че гениалните идеи са прости!
Стартирайки играта, ще забележите, че на екрана има различен на брой бели блещукащи сферички. Когато докоснете една от тях, тя ще се превърне в квадратно блокче, което вие ще трябва да насочите, накланяйки телефона в различни посоки, за да съберете останалите сфери. Всяко следващо ниво представлява различен лабиринт, с който ще трябва да се справите. Приятна игра.

 

 

Линк към играта: Neon Zone от House on Fire


 

 

Wolf Toss (*)

 

wolf tossВ Wolf Toss ще влезете в ролята на големия лош вълк във войната му срещу трите прасенца. Класика нали?!
Птиците не ядат прасенца, но вълците да. С помощта на оръдие ще изстрелвате вълците срещу сламените, дървени и тухлени укрития на малките прасенца, точно като в самата приказка. А за да спечелите нечестно предимство, можете да използвате Cheat Wheel, който ще ви даде нужната преднина, но невинаги естествено.
Забавлението ви с тази игра е гарантирано в цели 144 уникални нива. Препоръчваме ви я горещо.

 

 

Линк към играта: Wolf Toss от Zipline Games

Whacksy Taxi (*)

 

whacksy taxiШофирайте бясно вашето такси по пътищата на САЩ и Япония в тази класическа аркадна рали игра. Усетете адреналина да се движите с висока скорост в натоварения трафик, профучавайки или направо прелитайки над останалите участници в движението. По трасето ще събирате и допълнителни бонуси като нитро ускорение и реактивни двигатели за летене над трафика.
Играта няма да ви остави да скучаете, защото ще трябва винаги да сте нащрек, за да избягвате сблъсъци. Ако трябва да обобщим с няколко думи: за нас Whacksy Taxi е зарибяваща и забавна!

 

 

Линк към играта: Whacksy Taxi от Mindstorm Studios


 

 

Mafia Farm (*)

 

mafia farmМафията се пренесе на село! Всъщност в тази игра вие представлявате мафията. Фермата, която ще създадете, всъщност е параван, зад който ще криете незаконните си дейности. Създавайте мафиотски структури и изпълнявайте дръзки мисии за присвояване на сгради и богатства. Възможностите са почти неограничени - от строежи на хотели, казина, пристанища до колекциониране на коли, самолети и кораби... Почти всеки бизнес, от който можете да изкарате пари, присъства в тази игра. Естествено без „най-доходоносните", но сами се досещате защо - това е игра. На екрана на смартфона Mafia Farm е радост за очите, а ако сте HD маниак, може да я играете и на таблет с Android или iOS.

 

 

Линк към играта: Mafia Farm от Mindstorm Studios

 


 

 

 

Dead SpaceTM (*)

 

dead spaceВледеняващ ужас и измамна пустота. Поставена в студената чернота на дълбокия космос, атмосферата на играта е пропита с чувството за напрежение, страх и чист ужас. В Dead Space играчите стъпват в ролята на инженера Исаак Кларк - обикновен човек, на рутинно изглеждаща мисия, чиято цел е да се поправят системите за комуникация на миньорски кораб в дълбокия космос. Не след дълго Исаак се събужда в оживял кошмар, когато научава, че екипът на кораба е бил унищожен от зловеща извънземна зараза. Той трябва да поведе битка през мъртвата тишина и тъмнина на дълбокия космос, за да оцелее.
Още един десктоп шедьовър се пренесе и на мобилно устройство. Насладете му се където и да сте.

 

 

Линк към играта: Dead Space от Electronic Arts Nederland BV

 


 

 

 

Fruit Devil

 

fruit devilПомогни на малкото дяволче да се нахрани с плодове. Действието на тази красива и цветна игра се развива в праисторическо време, когато от едно яйце се излюпва... дяволче! То е малко и гладно, а вие трябва да го нахраните с плодовете на джунглата.
Плъзнете леко пръст нагоре по екрана, за да накарате дяволчето да подскача над препятствията и хищниците, дебнещи по пътя. Но запомнете - хранете го, защото в противен случай то ще умре от глад.
Играта е подходяща за всякакви възрасти и няма да ви натовари с излишни действия. Приятна игра.

 

 

Линк към играта: Fruit Devil от Feelingtouch Inc.

 


 

 

Shadow

 

shadowУникална 3D пъзел игра, в която трябва да поставите правилно различни предмети според тяхната сянка. Всяко нещо, поставено под светлина, хвърля определена сянка, така, ориентирайки се по това, вие ще трябва да завъртате в 3D пространството съответните предмети, за да си паснат със сянката си.
В Shadow имате три различни режима - Action, Free Style и Classic. Приятно и същевременно релаксиращо въздействие, перфектна за убиване на скуката. Според нас играта е доста подходяща за малки и подрастващи деца, защото развива пространственото мислене.

 

Линк към играта: Shadow от DroidHen Publisher

 

Игри за iOS:


От известно време стана тенденция все повече класически десктоп игри да се портват за iOS и Android устройства. В това естествено няма нищо лошо, дори напротив. Със светкавичното развитие на хардуера за мобилни телефони и все по-добрите графични чипове, кой знае, може би един ден просто ще включваме смартфона си към кой да е тв и PC екран и ще играем с HD качество, а десктоп версиите ще станат излишни. Може и да ви се струва нереално заради хардуерния глад на сегашните компютърни игри, но се замислете за момент как сте гледали само преди 5 години на технологиите, които използвате днес.

 

SOUL CALIBUR

 

soulcaliburНевероятно популярната sword-fighting игра на Namco прави своя дебют за iOS. Soul Calibur ще ви предложи напрегнати битки, кристална графика и невероятни бойни ефекти, каквито само японците могат да създават. Изживейте отново вечната приказка за мечове и души, отвъд времето и пространството. Броят на героите, с които можете да играете, е 19 и всеки от тях е пресъздаден с абсолютна прецизност и реализъм. Управлението е същото като при джойстиците за PS, но тук естествено е сензорно. Обичаме поредиците на Soul Calibur! А вие?

 

 

Линк към играта: Soulcalibur от NamcoBandai Games Inc.


 

 

Zombie Wonderland 2 - Outta Time

 

zombie wonderlandПърво стреляй, след това почисти...
Малкото градче Niceville отново е в опасност, защото зомбитата са се завърнали, за да отмъстят на хората. Помогнете на Чък да унищожи веднъж завинаги тези отвратителни създания. Ексцентричният доктор Крауз също ще има нужда от вашата помощ, за да създаде най-мощното оръжие за изтребване на зомбита.
В някои от мисиите ще трябва да се върнете назад във времето, посещавайки Египет, викингска хижа, зловещ замък и самурайско доджо.
Не е лесна задача да направиш игра със зомбита, която да е същевременно добре изглеждаща, динамична и увлекателна. Точно затова трябва да опитате Zombie Wonderland 2, тя притежава всички тези качества и сме сигурни, че няма да ви разочарова.

 

 

Линк към играта: Zombie Wonderland 2 - Outta Time! от Chillingo Ltd.

 


 

 

Run Roo Run

 

run roo runRun Roo Run е интересна jump-and-run игра, в която ще проследите пътя на Roo майка кенгуру в Австралия. Тя трябва да спаси отвлечения си син Joey, който ще бъде настанен в зоопарка в Сидни.
Ще преминавате през различни по трудност препятствия през австралийската джунгла, а ако случайно сгрешите, винаги ще започвате от същото място, на което сте се провалили. Така няма да губите време да преигравате дългите нива отначало, което е присъщо за повечето игри от този тип.
Нивата, през които ще минавате, са повече от достатъчно, цели 420! Ако те не ви стигат, спокойно - всяка седмица излизат 10 нови.
Няколко думи за геймплея. Той е интуитивен, с плъзгане на пръстите по екрана в посоката, която желаете. Графиката е красива и пъстра.
Остава да ви пожелаем приятна игра.

 

 

Линк към играта: Run Roo Run от 5TH Cell

 


 

Wind-up Knight (*)

 

wind up knightИмаме принц и принцеса, която трябва да бъде освободена! Готови ли сте за приключение?!
Разработчиците от Robot Invader са създали едно прекрасно 3D екшън приключение, в което вие сте в ролята на принца. Трябва да преминете всички опасности по пътя, за да освободите своята принцеса от злия черен рицар. Предизвикателствата са много, затова трябва да бъдете ловки и смели. Тичайте, скачайте и се плъзгайте през опасните капани по пътя, а когато пред вас се изправят врагове, ги разсичайте с меча си. Оригиналната музика от Josh Whelchel допринася за още по-приятната атмосфера в това средновековно приключение. Насладете му се.

 

 

Линк към играта: Wind-Up Knight от Robot Invader

 


 

 

Dungeon Hunter 3

 

dungeon hunter 3Когато тъмнината се събуди, зло обхваща земите на Gothicus. Твоят герой ще трябва да прогони тъмнината, да си спомни за отминалите злощастни събития и да се изправи срещу кралицата, която тероризира кралството. Кралица, в която е влюбен и самият той.
Третата част на супер успешната поредица е вече тук и е оптимизирана за двуядрения процесор на iPhone, за да ви предостави една спираща дъха графика. Ефектите в битките ще ви накарат да изпитате истинско удоволствие, а такава гледка трудно би ви омръзнала. Зарадвайте сетивата си с Dungeon Hunter 3!

 

 

Линк към играта: Dungeon Hunter 3 от Gameloft

Trenches 2

 

trenches 2В тази военна игра ще трябва да използвате вродения си усет за тактика на нападение и отбрана, защото, когато войната е пред прага ви, трябва да се доверявате на инстинктите си, за да победите. Поведете войските си през над 50 локации в Европа. Персонализирайте вашата армия с над 20 различни единици. Печелете битки и трупайте точки, за да подобрите атаката и защитата си.
В случай че самостоятелният режим не ви дава достатъчно адреналин, можете да изпробвате стратегиите си в мултиплейър с реални хора, в една истинска виртуална световна война на територията на Европа. Но внимавайте, защото бойното поле е осеяно с мини, бодлива тел, окопи и танкови капани. Нациите, с които можете да се сражавате, са засега три на брой - Германия, Великобритания и Франция. Пожелаваме ви успех.

 

 

Линк към играта: Trenches 2 от Electronic Arts

 


 

 

Snoticles за iPad 2

 

snoticlesПомогнете на странните цветни създания, наречени Shoticles, да защитят света от вилнеещите петна - Alpha blots! Разполагате с 4 различни по цвят, форма и способности Shoticles героя. В началото ще започнете само с един от тях, а с напредването на играта към отбора ви ще се присъединят и останалите трима. Имате пълната свобода да избирате с кого да играете, защото различните препятствия ще изискват техните уникални способности.
Shoticles, е супер забавна и интересна пъзел игра, която ще обикнете от пръв поглед и допир от екрана на вашия iPad!

 

 

Линк към играта: Shoticles от [adult-swim]

 


 

 

Hero Academy

 

hero academyИграта Hero Academy е тактическа бордова игра, в която два отбора се изправят един срещу друг в една магическа битка. Вие влизате в ролята на капитана на единия отбор, а целта е само една - победа! Геймплеят е походов (както в шаха) и е лесен за научаване. Можете да играете и в мултиплейър режим с приятели. Графиката е пъстра и красива, а възможностите за персонализация са многобройни. От създателите на Age of Empires и Halo Wars! Не пропускайте това прекрасно предложение. Вие сте на ход!

 

 

Линк към играта: Hero Academy от Robot Enertainment

 


 

 

Pro Baseball Catcher

 

pro baseball catcherИмето на играта говори само за себе си. Вие ще влезете в ролята на „хващач" на топките, хвърляни от питчера.
Бейзболът е най-обичаната игра в САЩ след американския футбол. Въпреки огромната си популярност отвъд океана тя и до ден-днешен не успя да се наложи извън Америка и малко от нас в Европа са точно запознати с правилата й. Знаем, че има топка, бухалка и ръкавица за хващане и... толкоз. Естествено, който има желание, винаги може да разбере от интернет как точно се играе, въпрос на личен избор.
Управлението на играта от вашия iPhone е много лесно, само поставяте пръста си върху ръкавицата и я плъзгате по екрана в посоката, от която идва топката. С всяко хващане печелите точки и бонуси, а ако не успеете три поредни пъти, играта приключва.
Играта не натоварва с излишни действия и би била добро средство за убиване на скуката, но честно казано, едва ли ще ви задържи интереса задълго.

 

 

Линк към играта: Pro Baseball Catcher от Neon Play

 


 

 

Tiki Kart 3D (*)

 

tiki kart 3dЕкстремен 3D картинг рали симулатор, който ви дава не само възможност за надпревара с опоненти, а и разнообразни екшън предизвикателства.
Самите картинг коли са от странни по-странни. Кола, чието купе представлява издълбан ананас или кокос с чадърче! Причудливи и много забавни писти в подножието на врящ вулкан. Изобщо всичко в тази игра е странно и от вас зависи колко по-странно ще стане. Все пак не забравяйте, че това е и състезание, което трябва да спечелите. За целта ще се наложи да използвате и оръжия (ракети, мини, огнени топки, хлъзгаво масло...), за да спрете конкурентите си. Ние се  забавлявахме, докато тествахме играта, надяваме се да се хареса и на вас.

 

Линк към играта: Tiki Kart 3D от Arb Studios LLC.