От Sony обявиха, че Xperia Z Ultra, Z1 и Z1 Compact вече получават ъпдейт до Android 4.4 KitKat. Освен промените, които се съдържат в самата нова версия, от Sony са добавили още няколко изненади. Лентата за уведомления е претърпяла известни промени, също както и преките пътища за настройки. Според Sony промените са довели до по-високо ниво на интуитивност и възможности за персонализиране.

 

Притежателите на PS4 ще разпознаят някои елементи от интерфейса – японският производител е добавил същата приятна анимация при пускане на устройството. Налични са и нови анимирани тапети – при заключен екран и при Home екрана. Всички приложения от Sony получават ъпдейти, които ще доведат до тяхното подобряване – Messaging, MyXperia, Smart Connect, Small apps, TrackID, TrackID TV, Sony Select, Smart Social Camera и други.

 

Въпреки че ъпдейтът вече е готов за тези устройства, не трябва да забравяме, че достъпността му зависи от региона и доставчика, който се използва. Това означава, че потребителите в България може би ще трябва да изчакат, преди да получат най-новата версия на операционната система на Google. Следващата серия устройства, които ще получат KitKat, са Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Tablet Z и Xperia ZR. Това ще стане в средата на второто тримесечие на тази година. След тях ще дойде ред и на Xperia T2 Ultra, Xperia E1 и Xperia M2.