Една от най-впечатляващите услуги, която може да промени света на гейминга, е PlayStation Now. Тя беше представена на CES 2014, а очакванията към нея са огромни. Припомняме, че PlayStation Now прави възможна играта на PS заглавия върху голям набор от устройства – конзоли, таблети, смартфони и умни телевизори. Първоначално ще бъде достъпна за PS3 и PS4, след това за Vita, а малко по-късно и за някои от телевизорите серия Bravia. PlayStation Now има огромен потенциал. Само си представете, че можете да играете next-gen заглавия, създадени за PS4, на своя смартфон.

 

До този момент нямаше информация за цената, която потребителите ще трябва да платят, за да „наемат“ дадено заглавие. Според VG 24/7 от Gaikai, разработчиците на PlayStation Now, може би неволно са се издали. В техния сайт се е появила концепция за потребителския интерфейс на услугата, в която са поместени няколко заглавия (Far Cry 3, Uncharted 3 и The Last of Us), придружени от цени. Налични са възможности за онлайн стрийминг на Far Cry 3 и Uncharted 3, а цената им съответно 5.99 и 4.99 долара. The Last of Us има цена за директна покупка (49.99 долара). В момента не ни е известно дали при заплащането на тази сума ще има някакво времево ограничение.

 

 

Gaikai пишат:

„В Gaikai вярваме, че трябва да се разрешават трудни проблеми, за да се създадат изключителни неща. Хората казваха, че е невъзможно да се стриймват видео игри с високо резолюция и с ниска латентност. Но ние го направихме. Те казваха, че една малка компания не може да създаде най-бързата интерактивната мрежа за забавление в света, но ние го направихме. Дори сме вписани в рекордите на Гинес за това. Не беше лесно. Изискваше специален хардуер. Десетки софтуерни системи, но и екип на световно ниво, който да комбинира всичко това. Но знаете ли какво? Струваше си – заради онзи момент, в който можете да играе PS заглавие, без нуждата да го сваляте и инсталирате, на устройство, което не е създадено, за да прави подобни неща.“

 

От Sony са отказали да коментират изтеклите цени с думите „не коментираме слухове и спекулации“. В YouTube се появи видео на бета тест, в коeто потребителят стартира Killzone 3 (игра за PS4) през облачната услуга.

 

Тагове: