Въпреки че Windows Phone на Microsoft страда от остра липса на внимание и нисък пазарен дял, тя има наистина отлична клавиатура. Според някои хора тя е далеч по-точна и лесна за използване от нативните клавиатури на iOS и Android. Ето защо Microsoft планира да пусне своята Windows Phone клавиатура Word Flow за други платформи, която ще се появи първо за iOS.

В имейл до някои Windows Insider тестери Microsoft търси iPhone потребители, за да тестват Word Flow клавиатурата. Не е ясно кога Word Flow ще бъде широко достъпна за iOS потребителите, но щом Microsoft вече е готова за тестове, тя най-вероятно ще пристигне през следващите месеци.

Word Flow включва автокоригиране, предложения, жестове, както и способността за писане, без да вдигате пръста си от клавишите (като при Swype Keyboard).

Microsoft даде да се разбере, че компанията се фокусира върху преживяванията в множество платформи, затова не трябва да се учудваме, че основни Windows Phone приложения като Word Flow и Cortana стават достъпни за iOS и Android.


Прочетете още: watchOS 2.2 със значителни подобрения по Maps