Някак си не можем да си представим, че е възможно да четете тези редове с помощта на Internet Explorer, но ако сте от тези 5% от хората в световен мащаб, които все още разчитат на него – имаме една лоша новина за вас.

От следващия месец над 1000 от най-популярните страници в интернет като например Youtube и Facebook няма да могат да бъдат зареждани през Internet Explorer, като съобщение ще известява, че е необходимо те да се отворят през Microsoft Edge.

По всяка вероятност Microsoft вече са се опитали да ви притиснат на няколко пъти да се разделите с един от най-старите браузъри за сметка на малко по-кадърния му братовчед Edge. Също така, считано от 19 ноември, Windows ще се опита автоматично да мигрира информацията от Internet Explorer, освен ако не махнете отметката на съобщението, което ще се появи тогава.

Да не забравяме, че „старият“ браузър на Microsoft с времето се е превърнал в истински „бич“ за разработчици, програмисти и IT съпорт, съответно всички те могат да си отдъхнат... за малко.

Снимки: shutterstock

Виж още: Tinder интегрира видеочатa в глобален мащаб