До края на месеца Microsoft би трябвало да публикува Technical Preview версията на Windows 9, част от която е Office 16. Екипът на The Verge публикува поредица скрийншоти от обновените приложения.

Най-голямата молба на потребителите е била Office да включва тъмна тема за по-комфортна работа при слабо осветление. Интерфейсът силно наподобява на Creative Suite пакета на Adobe, което е добра новина за потребителите, прекарващи много време в Word, PowerPoint и Excel.

Друго нововъведение е наследник на добрия стар Clippy. Tell Me менюто идва от уеб версията на Office и не включва анимиран персонаж, но изпълнява сходна функция. Може да задавате основни въпроси относно интерфейса и възможностите на Office и да получавате един или няколко съвета.

Office вече може да завърта изображенията автоматична но базата на метаданните от сензора за ориентация на устройството, с което са направени. Основният ribbon интерфейс е запазен, макар много потребители да го намират за объркващ. Вижте всички скрийншоти тук.

Тагове: