Вече разполагаме с официално потвърждение, че следващата версия на Windows Phone няма да носи добре познатото име. След като Microsoft се отказа от Windows Phone 7 Series и премина към по-краткото Windows Phone, време е за пълно обединение на бранда.

Както писахме вече няколко пъти, Windows за PC-та, обединената версия на Windows Phone и Windows RT и операционната система на Xbox One вече ще се наричат просто Windows. Такъв ще бъде брандингът и на първите устройства без името на Nokia, за които писахме наскоро.

В конфиденциален микросайт на Microsoft, който случайно бе достъпен за всички, виждаме пример за новата брандинг схема със смартфона GoFone GF47W. На гърба се забелязва сравнително голямо Windows лого. Припомняме, че Microsoft се стреми да превърне Windows в по-разпознаваем бранд, който помага на потребителите да забележат връзката между операционната система на компютрите и телефоните си. Според много анализатори това е сравнително подвеждащо, тъй като приложенията между двете операционни системи не са съвместими.

А видяхте ли как ще изглежда системата за уведомления в Windows 9?