Видео платформата Vimeo днес обяви нещо, което се очакваше от дълго време - добавянето на поддръжка за 360-градусови клипове.

От днес 360-градусовото съдържание може да бъде гледано в интернет страницата на Vimeo, от мобилните приложения на компанията, както и на различни VR очила (Zeiss VR One, Samsung Gear VR и Google Daydream, а скоро и Oculus Rift and HTC Vive).

Vimeo се хвали с 360-градусовите функции като поддръжка за 8K съдържание, използването на единично или и стереоскопично видео, онлайн HD възпроизвеждане и UI компас, който помага на зрителите се ориентират при гледане на 360-градусови клипове.

Сайтът стартира и "360 Video School" - серия от онлайн уроци за създаване и редактиране на 360-градусови клипове.

"Vimeo винаги е била ангажирана със запазването и предоставянето на най-високото видео качество и нашият 360-градусов ход разширява нашата видео технология за 360-градусовите режисьори", казва Сара Порсатер, директор на видео продукциите на Vimeo. "Техните истории сега ще се разказват с нашите усъвършенствани инструменти за компресиране на видео и възпроизвеждане, заедно със стрийминг и онлайн гледане в до 4K резолюция."

Във във Vimeo канала 360vr вече е достъпно огромно количество VR съдържание.

Fossil Hunters of the Gobi: A 360 Scientific Expedition from AMNH on Vimeo.

Тагове: