WeChat  (или Weixin в Китай) е един от най-големите световни конкуренти на WhatsApp и Viber, с общо 272 милиона активни потребители месечно. Приложението отчете 100 милиона потребителски акаунти извън Китай, през август миналата година, а сега, от WeChat обявиха друг важен момент - 100 милиона изтегляния от Google Play Store, в международен план.

Poshu Yeung, вицепрезидент на международната бизнес група Tencent, която е собственик на услугата за съобщения, казва в изявление, че „WeChat ще продължи да дава на своите потребители лесна за ползване, All-in-One (всичко-в-едно) услуга.”

Наскоро бе представено разширение на услугата, наречено WeChat Games, което е еволюционна стъпка, превръщайки мобилното чат приложение повече в социална платформа. Това е част от стратегията на Tencent да разграничи WeChat от другите услуги за обмяна на съобщения. Компанията инвестира сериозно и в реклама на приложението. Едно известно лице, което рекламира WeChat е четирикратният носител на златната топка Лео Меси! Вижте видеото.

 

 

Изтеглете WeChat от Google Play Store, Apple App Store или Windows Phone Store

 

Tencent ще пусне умент телевизор Weixin TV, който ще бъде свързан с WeChat приложението!

Тагове: