Том Круз се подготвя за най-добрата каскада, присмиваща се на гравитацията, при която той ще виси от космическа станция, която обикаля около Земята на височина от 408 километра.

Наистина холивудската звезда не само се отправя към Kосмоса за следващото си филмово амплоа, но може би е първият цивилен, който прави космическа разходка извън Международната космическа станция (МКС). Круз е известен с това, че прави собствени каскади, и това определено ще издигне смелата репутация на актьора до нови висоти (съвсем буквално!).

В скорошно интервю за BBC председателят на Universal Filmed Entertainment Group Дона Лангли загатна, че Круз ще извърши дейността извън космическата станция като част от предстоящите филмови снимки, които ще се проведат на борда на МКС.

Съобщава се, че Universal ще подкрепи проекта, въпреки че филмът все още е в етап на разработка. Филмът ще бъде първият, заснет на МКС, а Круз трябва да се качи на борда на ракета и да се насочи към ниска околоземна орбита за ролята си на човек, натоварен със задачата да спаси Земята. Въпреки че сюжетът може да е доста неоригинален, филмът може да счупи няколко рекорда по време на снимките си.

Круз и режисьорът Дъг Лиман са представили филма на Лангли през 2020 г., разкри тя в интервю за BBC. По това време администраторът на NASA Джим Бридънстийн постна туит, в който декларира подкрепата на космическата агенция за проекта. „NASA е развълнувана да работи с Том Круз по филм на борда на космическата станция!“, пише той. Докладите също предполагат, че Круз работи с частното космическо предприятие на Илон Мъск SpaceX по проекта, като се предполага, че актьорът може да се вози на борда на една от техните ракети, за да стигне до космическата станция. „Трябва да е много забавно!“, отговори Мъск на публикацията на Бридънстийн в Twitter.

Не е ясно къде се намира филмът днес по отношение на неговия календар, но Лангли каза по време на интервюто, че Круз ще бъде „първият цивилен, който ще направи космическа разходка извън космическата станция“.

МКС посрещна първия си частен астронавтски екипаж по-рано тази година, където четиримата членове на екипажа прекараха 15 дни в среда на микрогравитация като част от мисията Ax-1 на Axiom Space. NASA вече планира втори частен екипаж да се качи на космическата станция през второто тримесечие на 2023 г. и космическата агенция изпрати покана за предложения за още две частни мисии на астронавти до МКС, които биха могли да летят до ниска околоземна орбита още през края на 2023 г. Въпреки това NASA постановява, че всяка концепция за мисия, която включва космически разходки, извършвани от частна мисия на астронавт, няма да бъде приета.

От друга страна, изцяло частният екипаж на Polaris Dawn, който е планиран да стартира през декември, включва космическа разходка като част от маршрута на мисията. Не е ясно дали Круз ще има достатъчно време да изпревари екипажа на Polaris за титлата на първото гражданско излизане в Kосмоса, тъй като екипажът тренира за пътуването си от май.

Снимка: Unsplash

Виж още: Вижте гигантската прашка, с която NASA може да намери алтернатива на ракетите (ВИДЕО)