Още в края на 2024 г. Space Perspective планира да отведе група щастливци в Космоса в капсулата под налягане на космическия кораб Neptune, задвижвана от високопроизводителен SpaceBalloon, без да използва ракетно гориво или гравитационни сили. Космическите туристи ще виждат света по нов начин през своите прозорци, на хиляда километра във всяка посока. Изключително удобното, достъпно и вълнуващо шестчасово пътуване ще „предефинира космическото пътуване“ според компанията.

Тази седмица Space Perspective разкри персонализирания интериор на Space Lounge на кораба Neptune. Рекламиран като единствения въглероднонеутрален път до Космоса с нулеви емисии, космическият кораб Neptune поставя безопасността, гледките и взаимодействието между „космическите изследователи“ (гости) в центъра на своя дизайн. Патентованите 360-градусови панорамни прозорци (почти метър на два) ще бъдат най-големите, летели някога в Космоса, и дори тоалетната ще има изглед.

Изкачването в капсулата под налягане с контролиран климат, задвижвана от SpaceBalloon, позволява на пътниците да се плъзгат безопасно в продължение на два часа на ръба на Космоса, чрез което да се насладят на красотата на Земята и необятността на космическото пространство. Излитането се извършва на зазоряване, така че гостите могат да се насладят на изгрева, докато се изкачват на 30 километра. Постепенното двучасово спускане към Земята завършва с леко цопване в океана, където кораб ще извади пътниците, капсулата и SpaceBalloon.

„Нашата мисия е да вдъхновим „космическите изследователи“ да се свържат по-тясно с нашата планета и помежду си, а средата, в която пътуват с нас, е централна за това изживяване“, казва Джейн Пойнтър, основател, съизпълнителен директор и главен директор на Space Perspective, в съобщение за пресата.

Какво друго могат да очакват гостите? Накланящите се седалки увеличават възможността да се наслаждавате както на гледката, така и един на друг, тъй като могат да бъдат преконфигурирани, за да се настанят за интимна вечеря за двама. Възможностите за обслужване на храни и напитки, включително бар, също ще бъдат налични. (Растения и билки като лавандула, босилек и розмарин, които се използват за приготвяне на храни и напитки, също са на борда.) Центърът на капсулата ще бъде свободен, за да се осигури групова фотография (Wi-Fi е наличен и по време на полет). Разтъпкването и разходката също са лесни.

Персонализиращо се осветление за настроение, включително слаби червени LED светлини, гарантира, че „космическите изследователи“ ще се насладят на драматичните гледки от наблюдаването на зората, планетата Земя и звездите в Космоса, докато лесно се ориентират за местоположението си в космическия салон. Телескоп и интерактивни екрани, включително превъртащ се дисплей над главите им, ще споделят ключова информация по време на пътуването.

Space Perspective също обяви, че предприемачът в сферата на гостоприемството и развлеченията Дейвид Грутман се присъединява към компанията като куратор на опита. Той ще съветва туристите относно изживяването от край до край за Space Explorer, от пристигането в космическия център „Кенеди“ на НАСА във Флорида, по време на полета и след кацане.

До момента са продадени 600 билета. С напълно запазени места за първата година Space Perspective в момента приема резервации за 2025 г. и след това. Билетите са на цена от 125 000 долара на човек, а резервациите се правят с напълно възстановим депозит от 1000 долара (клиентите могат също да резервират и плащат онлайн чрез криптовалута). Предлагат се и цели капсули за резервации (до осем гости и пилот). Изстрелванията на космически полети с туристи на Space Perspective се регулират от Службата за търговски космически транспорт на федералния регулатор по авиация на САЩ.


Снимка: Space Perspective
 
Виж още: Вентилаторът на PS5 работи различно според нуждите на всяка игра