Напоследък българският пазар е залят от хай-енд модели смартфони на най-различни производители и изборът за крайния потребител е повече от сложна задача. Любителите на Android OS например в момента разполагат с цял куп мощни машини, измежду които да търсят телефона за себе си. Ние се спряхме на два от най-актуалните Google-фони, поискахме ги за сравнителен тест и сега ви предлагаме впечатленията, с които ни остави всеки от тях след срещата ни. Време е за сблъсъка на титаните, или HTC Desire срещу Motorola Milestone.


Екран и интерфейс

Нещата в сравнителния тест тръгват от равна позиция или поне що се отнася до размера на дисплеите при двата модела. И Desire, и Milestone разполагат с 3.7" сензорни екрани, като и двата са по капацитивна технология, изобразяват до 16М цвята, поддържат мултитъч и имат почти еднаква резолюция от 480х800 (480х854 при Milestone) пиксела. Голямата разлика обаче идва в AMOLED технологията на Desire, която прави екрана му в пъти по-ярък и жив от този на Milestone. Факт - след като ползвате AMOLED дисплей няколко дни, после няма как да не останете разочаровани от това, което предлага обикновена TFT матрица.

.

Интересно е, че технологията мултитъч е далеч по-усъвършенствана или просто действа по-плавно при модела на HTC, които, да им го признаем, имат далеч по-сериозен опит с нея от Motorola.Освен това с Desire при зум в интернет страница съдържанието се напасва според екрана за удобно четене при всякакъв размер на шрифта.

.

Друго преимущество за HTC Desire е интерфейсът - последната версия на Sense, която не само че предлага нови екстри като Friend Stream, но е и далеч по-атрактивна и определено предпочитана от мен пред стандартния Android изглед на хоумскрийна и менюто. Тук Milestone отново губи точки, защото именно традиционният интерфейс е отстъпил място пред страхотния MOTOBLUR - нещо, от което Motorola много грубо е лишила хай-енд модела си.

***

Цялата статия можете да прочетете на http://www.mobilenews.bg

 

 

Тагове: