Новата серия CINEMA 3D Smart TV телевизори закономерно са акцент на щанда на LG. Линията за тази година осигурява опростен достъп до съдържание и по-лесно споделяне на файлове. Дистанционното управление Magic Remote също е претърпяло промени за още по-богата функционалност. Сред множеството модели, идващи в широк диапазон от размери, особено впечатление на посетителите на CES правят 84-инчовият LED TV с 4К резолюция (или Ultra HD) и 55-инчовият OLED TV.

Контролът на телевизорите се улеснява от подобрените версии на интерфейса Smart Home, включващ функции като My Interest Cards – специална папка с приложения и съдържание, които осигуряват бърз достъп до предпочитаните новинарски сайтове или прогноза за времето. My Interest Cards може да се настройва според предпочитанията на потребителите.

Magic Remote

Дистанционното управление Magic Remote идва с нов дизайн за по-лесна навигация и по-добро взаимодействие с телевизора. Устройството стъпва на добре познатите и харесвани от потребителите възможности за управление чрез посочване, завъртане, жестикулиране и гласови команди. LG акцентират върху функцията Voice Mate, която представлява подобрена версия на технологията за гласово управление. Тя позволява едновременно търсене във всички елементи на платформата LG Smart TV – услуги от типа Video-on-demand (VoD), онлайн търсачки, външни устройства и други.

Усъвършенстваната функция SmartShare позволява на потребителите да създават огледални образи на съдържание от други устройства на LG Smart TV телевизора посредством различни варианти на свързване, включително WiDi и Miracаst. Моделите за 2013-а осигуряват още по-лесно споделяне с функцията Tag On, която осъществява бърза връзка между две устройства. За да я използват, потребителите трябва просто да задържат смартфона си или друго устройство, поддържащо NFC, до NFC стикера на CINEMA 3D Smart TV телевизора. Линията телевизори за тази година поддържа и LG Cloud, което позволява на потребителите да използват съдържанието, независимо от тяхното местоположение. Потребителите могат да се наслаждават както на международно, така и на местно съдържание и лесно да откриват желаната програма или филм на своя LG CINEMA 3D Smart TV.

Дизайн и технически характеристики

Новите телевизори на LG разполагат с усъвършенствани процесор и графична карта. Скоростта на процесора е с около 120 процента по-висока от тази на предходни модели от високия клас. Графичната карта, от друга страна, обработва картината три пъти по-бързо в сравнение с модели от минали години.

Минималистичният CINEMA SCREEN дизайн се завръща. Рамката на телевизорите е значително намалена за по-добро потапяне в гледаното съдържание. Стойката Magic Stand увеличава ефекта, като пресъздава автентичните движения на показваните обекти. Тя позволява и телевизорът да се завърти или наклони в желаната посока.

Моделите на LG CINEMA 3D Smart TV използват технологията Film Patterned Retarder (FPR) за възпроизвеждане на 3D картина. Технологията използва олекотени очила за удобно триизмерно преживяване без размазване на картината.

Тагове: