TechCrunch Disrupt е ежегодна конференция, организирана от новинарския сайт TechCrunch, провеждаща се в Сан Франциско, Ню Йорк и Пекин от 2011г. насам. Това е мястото, където стартиращи технологични компании представят своите продукти и услуги на сцена пред потенциални инвеститори, медии и други заинтересовани страни.

Тази година събитието на TechCrunch, Disrupt 2013 провеждащо се в Сан Франциско е изключително успешно и има рекордна посещаемост. То се превърна в едно от най-интересните правени до сега. През последните пет дни, от 7 до 11 септември, 3200 души са преминали през конференцията, за да видят какво предлагат технологичните титани в бранша и новодошлите стартиращи компании.

 

Експертни съдии на TechCrunch и част от екипа са свели бройката на 30 финалисти до шест, от които само една компания ще спечели голямата награда на Disrupt 2013 от 50, 000$!

Уважаваните съдии, които ще изберат крайния победител са Майкъл Арингтън (CrunchFund), Ролоф Бота (Sequoia Capital), Крис Диксън (Andreessen Horowitz), Дейвид Лии (SV Angel), Мариса Мейър(Yahoo!) и Кийт Рейбос (Khosla). Те трябва да изберат с мнозинство този проект, който има най-голямо бъдеще и който заслужава финансовата инжекция от 50, 000$.

 

Ето и кои са финалистите:

 

Soil IQ –

 

Сега ще знаете как растенията в градината ви се развиват! Това е умно решение, с което ще получите информация за състоянието на почвата в градината ви. Почвени сензори ще предават данни като температура и плодородие към сдвоено приложение, инсталирано на смартфона или таблета ви.

 


 

 

Regalii –

 

Това е система за мобилни плащания насочени към латинска Америка. Regalli позволява на потребителите да изпращат пари на отдалечените на големи разстояния техни семейства, за целите на плащането на сметки или закупуване на хранителни стоки.

 


 

 

Cota –

 

Безжична технология за безконтактно зареждане на мобилни устройства, която използва Wifi спектъра.

 


 

Layer -

 

Един лесен начин за разработчиците да интегрират по-пълноценна комуникационна платформа в своите проекти в мобилния или уеб бранш.

 


 

Fates Forever -

 

Една от първите мобилни мултиплейър игри, предназначена специално за таблети.

 


 

Dryft -

 

Dryft е персонализираща се сензорна клавиатура за таблети, която следи вашите навици за бързо и естествено писане.

 


 

Тагове: