Малко преди старта на Design WeekEnd, който ще се случи на 17 март, подготовката е почти финализирана, а организаторите са повече от развълнувани да посрещнат надъханите посетители. Събитието ще се случи в град Севлиево и ще предостави професионални и мотивиращи лекции за хората, които желаят да се занимават с дизайн, както и практически задачи, с които да изпитат способностите си – а може би и да създадат нещо интересно.

Емил Тотев, който е главен организатор на събитието, споделя, че миналогодишното издание на Design WeekEnd е получило толкова позитивни отзиви, че е невъзможно да не да го направят отново. „Тази година, както и миналата, участниците ще се срещнат с професионалисти, към които могат да се обърнат за съдействие, а и доста бъдещи колеги, с които да обменят опит, да споделят трудности и заедно да реализират идеи“, казва Емил.

Той добави и че тази година участниците ги чака много работа за много малко време. „Отборите, които ще се обособят, ще имат малко повече от денонощие, за да изградят бранд, базиран на нашите задачи“, споделя той.

 

Ето и част от тазгодишните презентатори:

Жюстин Томс – човек, който е в маркетинг света вече повече от 15 години и е натрупала доста опит, който иска да сподели с посетителите.

Мирослав Маринов – Миро, започнал от туристическата сфера, а сега се занимава професионално с фотография и е един от основателите на Софийска фотографска школа.

Мери (Мария) Христофорова – лого, цветове, дигитални светове и уеб нямат тайни пред Мери, а тя ще ги сподели с всички.

Свет Симов – един от основателите на FontFabric и един от най-известните type-foundry създатели на някои от най-използваните и разпознаваеми шрифтове; неговите теми са типография, комбиниране на шрифтове и как се предават послания чрез шрифт.

Димитър Петров – Димитър –  създател на "Златната ябълка", анимационен сериал, базиран на балканската митология, легенди и култура, и човек, който ще разкаже как се създава един цял дигитален свят.


Design WeekEnd 2017 ви очаква!