Технологиите променят света, в който живеем. Те са движещата сила на всяка индустрия и несъмнено водят до трансформации в бизнеса. В поредица от три онлайн издания конференцията Tech of Tomorrow ще анализира кои технологии вече се използват в различните индустрии и как това рефлектира върху бизнеса.

Първото издание на конференцията Tech of Tomorrow на Investor.bg ще се проведе на 7 април от 14:15 часа и ще се фокусира върху индустриалната автоматизация. Водещи експерти ще говорят за изграждането на интелигентна екосистема за индустриалната автоматизация и къде в България автоматизацията вече се прилага. Акцент в първото издание на Tech of Tomorrow ще бъде образованието и подготовката на кадри като предпоставка за високотехнологично производство.

Участие в дискусията ще вземат Мария Христова, главен изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции; Христо Гилищаров, управител на FANUC България; инж. Пламен Панчев, основател на „Тракия икономическа зона“, и доц. д-р Боян Жеков, заместник-декан на УниБИТ.

Модератор на дигиталното събитие ще бъде Вероника Денизова, журналист от Bloomberg TV Bulgaria, която е сред най-подготвените икономически журналисти у нас.

 

Фокус на второто издание на конференцията, което ще се проведе на 14 април от 14:15 часа, ще бъдат финансите. В рамките на едночасовата дискусия специалисти ще говорят за бъдещето на дигиталните разплащания, ще коментират накъде отива отвореното банкиране и ще разяснят какво трябва да знаем за крипто разплащанията, които стават все по-масови. В студиото на Tech of Tomorrow ще бъдат Давид Бонев; основател на BoneX и съосновател и CFO, CURES Token; Галя Димитрова, управляващ съдружник в IRIS Solutions, и Димитър Калдамуков, основател на KDBMLaw.

Последното, трето издание на конференцията Tech of Tomorrow ще се състои на 21 април от 14:15 часа. Акцент в него ще бъде бъдещето на бизнеса. Участниците ще обсъдят изграждането на дигитални индустрии с помощта на изкуствения интелект, как се променя информационна сигурност и как новите технологии правят дома ни „умен“. В дискусията ще се включат Димитър Димитров, изпълнителен директор на Allterco;

Николай Динев, ръководител на екипа за предоставяне на услуги на Softline Eastern Europe, и Петър Торнев, директор на Технологичния център, Accenture Bulgaria.

Модератор на двете дискусии ще бъде Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, който тази година празнува 20 години от създаването си като лидер в икономическата журналистика. Той е и водещ на единственото предаване за високи технологии в българския ефир – UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Поредицата дигитални издания на Tech of Tomorrow може да проследите на живо в дигиталната стрийминг платформа за събития Investor Media PRO, която стартира като част от кампания по повод 20-ата годишнина на Investor.bg. Събитието ще се излъчва и на www.investor.bg/live.

Снимка: Investor