Британец започна IndieGoGo кампания, за да финансира Гърция с 1.6 милиарда евро. За три дни кампанията е събрала феноменалните 800 хиляди. Въпреки това са доста далеч от финалната цел, а имат още само 6 дни.

Основателят на кампанията Том Фийни е 29-годишен лондончанин, който работи в магазин за обувки. Според него „изглежда много, но всъщност са по 3 евро от всеки европеец“. Фийни няма връзка с никой в гръцкото правителство, но надали Алексис Ципрас би имал нещо против една „малка“ дотация.

Какво ще получат хората, които подкрепят кампанията? Срещу 3 евро ще получите картичка от самия Ципрас, 6 евро ще ви заслужат сирене Фета и маслинова салата, а 10 – бутилка узо. Сред наградите за по-големи дарения са гръцко вино, кошница плодове и почивка за двама (срещу 5000 евро).

В началото Фийни предлагаше малък гръцки остров на добрата душа, която дари всичките 1.6 милиарда евро. Оказва се, че не е позволено да предлагаш на аукцион територия, която не притежаваш, така че офертата беше оттеглена по-рано днес.

Уви, надали кампанията ще успее, но ако по някакъв начин събере оставащите 1 599 185 000 евро за 6 дни, на премиера Ципрас ще му се наложи да изпрати над 8000 (по настоящи данни) поздравителни картички.

 

Тагове: