Павилион в лондонската галерия „Серпентин“ пренася посетителите в центъра на гръмотевична буря. Конструкцията, която е създадена от Sou Fujimoto, е изградена от стоманени 20 мм пръчки и заема 350 кв.м. площ. Сама по себе си е впечатляваща. В сътрудничество с United Visual Artist (UVA), лондонско студио, специализирало в звукова и светлинна архитектура, конструкцията добива внушаващо благоговение със своята визуална величина. След намесата на UVA павилионът предлага изключително светлинно шоу, което пресъздава с голяма точност гръмотевичните бурии, които се наблюдават в природата.

 

През деня творението на Fujimoto се слива с околностите, тъй като изглежда почти прозрачно от определени ъгли. Трудността идвала от това, че от UVA трябвало да разположат светлините така, че да не се виждат преди да бъдат запалени – от една страна, за да не нарушат дизайна на конструкцията, а от друга – нивото на изненада да бъде по-пълно.

 

За да бъде изживяването завършено, са добавени и специални звуци. Интересно е, че всеки звук има даден номер, който е свързан с определена светлина. По този начин се получава ефект на случайност, което съвпада с истинските бурии в природата – не следват точно определен „шаблон“.

 

Убедете се сами!