Motorola са един от лидерите в сегмента на достъпните смартфони. Да видим дали moto g9 play също предлага добро качество на добра цена:

 

Достатъчно надежден

Макар смартфонът да е с пластмасов гръб и рамка (стандарт за този клас) той е достатъчно тежък, което придава чувството, че сглобката е добра и устойчива. За допълнителна протекция в комплекта е включен силиконов кейс, което е прекрасен жест. Прави впечатление наличието на специален бутон за активиране на гласовия асистент. Идеята за него е добра, защото асистентите стават все по-усъвършенствани и повече хора започват да ги ползват. Все пак ми се искаше самия бутон да е по-ниско, за да е по-достъпен. Сензорът за пръстови отпечатъци е точно под задните камери и работи безотказно. В него е поместено логото на Motorola, което намирам за изключително добро решение от гледна точка на дизайна. Има и 3.5-милиметров жак за слушалки. По странно стечение на обстоятелствата, това се оказва екстра налична предимно в достъпните модели. Смартфонът е с водоустойчиво покритие, което ще го предпази от водни пръски, но трябва да сте внимателни около водни басейни.

 

Полезните функции изпъкват

Резолюцията на 6.5-инчовия LCD екран, е 720р и това е нормално за този клас. Ако искате да извлечете максимума от дисплея, бих ви посъветвал в настройките за него да изберете режима saturated. Налични са и обичайните жестове за смартфоните на моторола, като: двойно „кълцане“ за активиране/спиране на фенерчето и двойно завъртане на китката за събуждане на екрана. Peek display е една много полезна функция, която ни позволява да разгледаме по-подробно известията си, без да отключваме екрана. Attentive display пък държи екрана „буден“, докато сензорите отчитат, че гледаме към него.

 

Повече от очакваното

Едно нещо, което няма да намерите във всеки смартфон от този клас, е 4 GB RAM и 64 GB пространство за съхранение. Добавете и слота за карта памет към уравнението. Процесорът е Snapdragon 662 и не е за подценяване. Спокойно може да се върши всекидневна работа и да се играят повечето игри от Google Play Store. Като изключим вече споменатите жестове на Motorola и някои дребни козметични промени, оставаме с почти стокова версия на Android 10. Това ще се отрази благоприятно на представянето на устройството в дългосрочен план.

 

3 камери и 1 светкавица

Задните камери заедно със светкавицата са разположени в квадратична издатина, което допринася за симетрията в дизайна. Основният сензор е 48 МР, а другите два са по 2 МР за дълбочина на кадрите и макро снимки.

Нивото на детайлите е добро и основната камера със сигурност ще се справи дори по-добре при наличие на повече слънчева светлина.

 *основна камера

 *основна камера

 

Нощният режим е ограничен от класа на смартфона, затова не очаквайте спиращи дъха кадри в тъмни обстановки. Все пак, ако имате стабилни ръце и успеете да фокусирате, кадрите са прилични, макар и с жълт оттенък.

 *нощен режим

 *нощен режим

 

Макро камерата влиза в употреба най-вече, когато сме в творческо настроение. С нея могат да се уловят всякакви дребни обекти.

 *макро камера

 

Сензорът за дълбочина се справя добре с разделянето на обекта на фокус и фона. Работи най-добре, когато сте в богата на светлина обстановка.

 *портретен режим

Предната камера е 8 МР и също като задните, поддържа HDR. Видеозаснемането се извършва с до 1080р, но приятна изненада е наличието на опция за 60 кадъра в секунда.

 

Най-доброто за накрая

Батерията от 5000 mAh е най-голямото предимство. Тя спокойно издържа цял ден, а ако не ползвате много смартфона си, най-вероятно ще издържи и два. TurboPower зареждането от 20W я запълва от 0 до 100% за около 2 часа и половина, което е нормално, като се има предвид огромния капацитет. Както намекнах и в заглавието, „играта“ с moto g9 play продължава, и продължава, и продължава...

 

Вижте още: Motorola те съветва: Не пиши в движение, защото на пътя животът е с предимство!

Още от HiComment