Компанията Lucid току-що разкри подробности за актуализациите си за моделната 2025 г. и сред промените в красивия електрически седан е впечатляващо увеличение на ефективността на пробега. Началното ниво Lucid Air Pure, което започва от 69 900 долара, вече може да измине 420 мили с едно зареждане на батерията с капацитет 84 kWh. Това се равнява на 5 мили/кВтч (12,4 кВтч/100 км), което превръща Air Pure в най-ефективния електромобил, продаван днес.

Увеличението на пробега се дължи най-вече на това, че Lucid направи термопомпата стандартна за цялата гама, след като първо добави такава в изключително мощния и скъп Air Sapphire.

Lucid също така е усъвършенствала компютърния хардуер, който контролира различните подсистеми на Air. Автомобилният производител твърди, че е утроил мощността на процесора и е удвоил паметта на системата, което би трябвало да доведе до по-бързо и по-добро инфоразвлекателно оборудване. Освен това Lucid е направил своята усъвършенствана система за подпомагане на водача стандартна за цялата гама.

Въпреки че Air Pure може да е първият сериен електромобил, който се продава и достига 5 мили/кВтч, той не е най-дългият пробег на Lucid Air, който се продава. Това остава моделът Grand Touring за 110 900 долара, който може да измине 512 мили (824 км) с едно зареждане. Моделът Lucid Air Touring от 2025 г., който се намира между тях, има пробег от 406 мили (654 км) и започва от 78 900 долара.

Макар и все още да е относително малък играч в сравнение с Rivian, Lucid е в нещо като възходяща траектория напоследък. Намаляването на цените несъмнено е помогнало за рекордното второ тримесечие на компанията, в което тя е доставила 2394 автомобила за най-добрите си три месеца досега.

Снимка: Unsplash/Lucid

Виж още: Разширеното продуктово портфолио на Samsung от носими устройства идва с още повече интелигентни възможности за грижа за здравето