Ако сте прекарали тийнейджърските си години, възхищавайки се на модели на Ferrari, а сега сте горд притежател на някой от тях - може би имаме една лоша новина за вас. Автомобилният производител е в процес на изтегляне на почти всяка кола, която е продала от 2005 г. насам. Причината за това е проблем в капачката на резервоара на спирачната течност. Той е проектиран да обезвъздушава налягането, ако е необходимо, но очевидно този дизайн не е толкова ефикасен. Обезвъздушаването може да не се случи, причинявайки натрупване на вакуум, което води до възможно изтичане на спирачна течност. И ако нямате спирачна течност, то няма да можете да намалите или да спрете (без да ударите нещо голямо и твърдо). 

Следователно поправката е доста проста - нова капачка на резервоара за спирачна течност и софтуерна корекция, която позволява на водача да разбере дали резервоарът му за спирачна течност е на изчерпване. Ако това се случи, Ferrari съветват да спрете незабавно и да повикате пътна помощ.  
Компанията смята, че само около 1% от автомобилите са засегнати, но предпазливостта изисква да бъдат подменени абсолютно всички бройки, започвайки с 612 Scagliettis, произведени в началото на 2004 г. Всъщност единствените Ferrari, които не са засегнати, са 575M Maranello, 599 GTB, SF90 и новият 296 хибрид. 
Към края на септември от Ferrari трябва да се започнат да се свързват с всички собственици, за да ги уведоми за процедурата по смяна на компонента.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Goodyear ще произвеждат метални гуми за лунни разходки