GM обявява днес, че Cadillac Celestiq, вторият електрически автомобил на марката след Lyriq, ще бъде ръчно изработен и 3D отпечатан ултралуксозен автомобил с малък обем.

GM току-що започна производството на Cadilac Lyriq – първото изцяло електрическо превозно средство на марката и второто електрическо превозно средство на GM, базирано на новата електрическа платформа Ulitum.

Автомобилният производител планира бързо да електрифицира марката Cadillac. Въпреки че все още не е доставил Lyriq, но напоследък започна все по-често да се говори за Celestiq.

Миналата година Cadillac определи Celestiq за водещ модел на марката. Знаехме, че електрическото превозно средство ще бъде в по-високия клас на пазара, но сега GM разкри, че всъщност ще се конкурира в „ултралуксозното пространство“ и дори ще бъде „ръчно изработено“ – което го прави превозно средство с малък производствен обем.

Научихме, че GM прави инвестиция от 81 милиона долара в изграждането на Cadillac Celextiq в своя Глобален технически център в Уорън, Мичиган. Както можете да си представите, инвестицията от 81 милиона долара е изключително малка, за да доведе автомобил до серийно производство.

В сегашното съобщение Марк Ройс, президент на General Motors, потвърди, че всеки Cadillac Celestiq ще бъде ръчно изработен, без да посочва колко точно бройки GM планира да построи. Гигантът също така разкри, че Celestiq ще включва повече 3D отпечатани части от всеки друг автомобил на GM.

Засега не знаем много повече за Celestiq, но това скоро ще се промени.

GM вече загатна нещичко за електрическото превозно средство, разкривайки, че ще има интелигентен стъклен покрив и пусна някои тийзър изображения миналата седмица.

Снимка: GM

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви