Стартиращата компания за слънчеви електромобили Aptera Motors публикува видео, което сблъсква бета-версията на предстоящия си SEV срещу алфа-версия, Tesla Model 3 и Audi R8 GT Spyder в пустинно драг състезание. Въпреки че е много близка надпревара (поне за Audi), Aptera изглежда успява да надминe конкуренцията в спринт от четвърт миля.

Aptera Motors е базирана в Сан Диего стартираща компания, която е специализирана в слънчеви електрически превозни средства (SEV). Като втора версия на името Aptera компанията непрекъснато работи, за да изведе на пазара своя флагман SEV.

От първоначалния дебют публиката е видяла три различни алфа-версии на Aptera в комплект с черен, бял и металносребрист екстериор. След като обяви влизането си в бета-фазата, компанията подготвя преместване към нов завод в Карлсбад, щата Калифорния, където ще бъдат построени предстоящите SEV.

В края на януари стартъпът сподели тестови кадри на бета-версията SEV заедно с информацията, че производството и доставките на Aptera все още са на път да започнат по-късно тази година. Оттогава някои срокове за доставка бяха отложени, но Aptera повториха, че всичко остава по график за началото на производството.

За да вдигне още повече очакванията на тези ентусиасти на Aptera, автомобилният производител на SEV сподели най-новите си бета-тестове на писта и този път това е вълнуваща надпревара. Точно така, това е Aptera срещу Tesla и срещу Audi.

Aptera Motors наскоро сподели най-новия си видеоклип в YouTube, озаглавен drag race, който включва състезание с четири превозни средства, допълнено със снимка. Състезателите включват Aptera Noir (алфа-версия), Tesla Model 3, Aptera beta и Audi R8, което изглежда е GT Spyder, съдейки по задната му част.

Трудно е да се каже, защото Audi-то е черно и осветено, създавайки по-дълга сянка за дешифриране, но по-скоро не говорим за R8. Лесно можем да си представим колко още сантиметра щеше да дръпне Aptera с включена характерна рамка с ниско съпротивление. Напълно завършена Aptera ще спечели всяко драг състезание.

Разбира се, тази история може да има различен край при по-контролирани условия заедно с напълно автоматично време, но все пак бета-версията загатва за сериозни възможности. Всичко е за забавление и наистина е забавно да се види.

Снимка: Aptera

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие