Група собственици на Tesla в Норвегия обявиха, че започват „гладна стачка“ заради редица оплаквания относно техните автомобили.

„Норвегия има най-много Tesla на глава от населението в света“, се казва в уебсайта на групата. „Но много клиенти не са доволни.“

След това групата продължава да изброява дълъг списък с оплаквания, включително че „колата не пали при студено време“ и че „интернетът е бавен и не работи както трябва“.

„Ние сме като опитни зайчета“, твърди групата. „Вярваме, че ако Илон Мъск разбере за нашите проблеми, той ще разреши ситуацията. Моля, помогнете ни да привлечем вниманието му.“

Групата дори стигна дотам, че изписа думата „помощ“, използвайки превозните си средства на празен паркинг. Като цяло всичко това е опит да привлече вниманието на пресата, както и на изпълнителния директор милиардер, който в миналото не се е интересувал много от молбите на клиентите си.

Тази стратегия може да не работи толкова добре. Мъск изглежда отговори на оплакванията с това, което един от членовете на групата нарече „грубо“ съобщение.

„По съвет на добър приятел постя периодично и се чувствам по-здрав“, написа Мъск в Twitter ден след обявяването на гладната стачка.

Поне някои от оплакванията на групата обаче са валидни, като посочването на добре документираните недостатъци на Tesla, когато става въпрос за осигуряване на качество. Междувременно норвежките собственици на Tesla трябваше да се справят с мъчително дълго време за чакане за обслужване в миналото. След това миналата година норвежки апелативен съд дори призна компанията за виновна за нарушаване на скоростите на зареждане и капацитета на батерията.

Но наистина ли гладната стачка е най-добрият начин да привлечете вниманието на най-богатия човек в света?

За щастие, докато електромобилите в Норвегия засега все още са предимно Tesla - Model 3 беше най-популярният автомобил, а не само най-популярният електромобил в Норвегия през 2021 г. - норвежците скоро ще имат много повече възможности за избор.

Европейските производители на автомобили все повече се насочват към електрифициране на своите автопаркове. Анализаторите също така очакват китайските електромобили да направят голям фурор на континента. Междувременно американският производител на автомобили Ford обяви миналата година, че постепенно ще спре всичките си бензинови автомобили в Европа. Всъщност според най-новите данни сега електрическите автомобили изминават повече километри от бензиновите или дизеловите в Норвегия всяка година.

Накратко, недоволните собственици на Tesla в Норвегия скоро ще разполагат с много повече - и вероятно по-добри - опции. Което означава, че скоро вече няма да им се налага да гладуват, за да привлекат вниманието на Мъск, което вероятно е добра идея.

Снимка: Unsplash

Виж още: 16 полезни хакa за умния ви телевизор, за които не подозирате