Компанията за е-коли Faraday Future, която е на системи вече повече от година, получи изненадваща финансова инжекция oт компания за мобилен гейминг на име The9 Limited. Тя ще предостави до 600 милиона долара на Faraday Future, като парите ще бъдат използвани за създаването на кола на име V9, базирана на прототипа FF91.

Производството ще бъде базирано в Китай, като се очаква изработка на поне 300 00 автомобила. Всичко това трябва да се случи до 2020 г., а междувременно Faraday се надява да стартира и производството на FF91 още тази година.      

Тези последни развития са доста изненадващи, имайки предвид проблемите на Faraday Future с последния инвеститор – китайската Evergrande. Тя обеща 2 милиарда долара, но се оттегли, след като Faraday профука първите 800 милиона по-бързо от очакваното. След това двете страни продължиха разправиите си в съда.

Основният актив на Faraday Future е прототипът FF91, който гълта най-голямата част от финансирането. Колата разкри скорост от 250 км/ч по време на тестовете, но се запали и това забави работата по нея. Имайки предвид всичко, през което премина Faraday, ако видим дори една е-кола oт компанията, това ще бъде истинско чудо.