Ford опитва да подсили инициативата за борбата с изменението на климата чрез рециклиране на стари отпадъци от кафе на McDonald's, правейки автомобилни части от тях. Автомобилната компания ще пренасочи останките от сметищата към своите лаборатории, където боклукът ще бъде разработен в биопластмаса. Инициативата ще направи автомобилите на компанията по-леки, по-икономични и по-екологични.

Виж още: CHRISTMAS GIVEAWAY WEEK 1 - Откриваме празничния сезон с подаръци от Trust

Автомобилната индустрия е под огромен натиск за намаляване на вредните газове и за увеличаване на производството на електрически превозни средства. Ford е един от четирите световни производители на автомобили, които застанаха срещу закона на Тръмп за увеличаване на икономията на гориво и намаляване на замърсяването на въздуха. Правенето на автомобили от кафе е относително незначително усилие в сравнение с това да направиш серия електромобили и Ford се надява, че това ще задоволи екологичната воля на президента.

Колите се изработват от обелките на кафеени зърна. Те се загряват до висока температура при ниско налягане, след което се смесват с пластмаса и други добавки. Полученият материал може да бъде оформян по много различни начини. Съставната му част отговаря на качествените спецификации за части като корпуси на фарове и други интериорни или аспирационни компоненти. Получените такива ще бъдат с около 20% по-леки и ще изискват до 25% по-малко енергия по време на процеса на формирането им. Ford си е поставил за цел за в бъдеще да използва само рециклирана пластмаса в глобалното си производство.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове: