В случай че не сте чули, Ford е на крачка от дебюта на своето първо превозно средство, проектирано от самото начало да работи само на електрическа енергия. Ако това не е достатъчно интересно ще допълним, че моделът е кросоувър, вдъхновен от Mustang. Да накараш феновете на Mustang да се зарадват на кросоувър с четири врати, само по себе си е трудно, но да се откажеш от каквото и да е подобие на V8 двигател за сметка на електрическа енергия, може да се окаже катастрофа, ако новата версия не се хареса на масовите купувачи.

Именно заради това Ford обяви, че за премиерата на съвсем новия и вдъхновен от легендата Mustang изцяло електрически SUV модел компанията обединява сили с актьора Идрис Елба.

Любопитното е, че Елба е свързан от години с Ford, но по съвсем различен начин. Като млад Идрис е работил в завод на американския производител, същото преди него е правил и баща му.

Засега няма подробности за купеобразния кросоувър с електрическо задвижване. Не е ясно и името му, тъй като компанията искаше да го кръсти Mach 1, но срещна упорита съпротива от феновете на Mustang, тъй като така се е казвала една от легендарните версии на модела с мощен бензинов двигател.

Изцяло новият електрически SUV модел на Ford, за който от компанията коментират, че ще предложи автономност от до 600 километра, ще бъде представен на 18 ноември с предаване на живо в интернет и с последваща публична премиера по време на международното изложение в Лос Анджелис.

Виж още: Настана време за гласуване и печелене на награди (големи)