Всеки автомобилен фен, колкото и критичен да е към Tesla, е поне малко любопитен да се повози в някоя от колите на бранда. На територията на САЩ това не е чак толкова трудно - от една страна, автомобилите на компанията често се срещат по пътищата, което означава, че все някой познат може да предложи по едно кръгче. От друга, Uber също предлага услугата си, използвайки и автомобили Tesla. Но един проблем преследва потребителите: как точно да отворят вратите на автомобила? Ето защо Uber започна да изпраща инструкции стъпка по стъпка как да влизат и излизат от автомобила. 
„За да отворите вратата, натиснете широката част на дръжката с палец“, гласи скрийншот на известие на Uber от Whole Mars Blog. „После хванете и дръпнете дръжката, за да отворите.“ 
Инструкциите включват също графика, демонстрираща инструкциите. Миналата седмица Uber дори са публикували видео, което да затвърди знанията.

 
Трябва да признаем, че вратите на Tesla са доста необикновени и често са причина за интересни ситуации. През юли се появи видеозапис на пътен инцидент, показващ как ядосан шофьор многократно удря дръжките на вратите на Tesla и не успява да влезе в колата. По-рано тази година шофьор на Tesla каза, че е трябвало да счупи прозореца на своя Model Y, след като не е успял да отвори вратата или да идентифицира лоста за аварийно освобождаване, след като колата е загубила мощност и се е запалила.  
Но инструкциите явно са наистина необходими - през юни Uber каза, че вече са предприети над 5 милиона пътувания с Tesla и повече от 15 000 шофьори са подписали договор за наемане на Tesla чрез партньорството на Hertz. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Снимката на вашата Tesla може да литне в Космоса