Нов патент за интерфейса на Tesla Cybertruck разкрива интересни подробности като потенциални допълнителни аксесоари и функции, както и впечатляващ пробег от почти 1000 км за електрическия пикап.

Компанията кандидатства за патент, наречен Context Sensitive User Interface For Enhanced Vehicle Operation, придружен с много скрийншотове на потребителския интерфейс на Tesla Cybertruck.

Най-интересната информация от изображенията е фактът, че те многократно показват пробег от 982 км за возилото. Когато Tesla анонсира Cybertruck, компанията съобщи, че най-мощната версия на пикапа ще има пробег от около 800 км. Така на теория не е невъзможно в завършен комерсиален вид Tesla Cybertruck да има пробег от почти 1000 км, но това си остава доста оптимистична прогноза за електрическия пикап.

Изображенията на интерфейса разкриват и евентуални нови аксесоари като прочутата вече мобилна кухня. Шефът на Tesla Илон Мъск вече съобщи, че Cybertruck ще се предлага с „готини добавки и аксесоари“. Сред тях са още каравана и електрическо АТV на Tesla Cyberquad. Една от снимките към патента разкрива, че Tesla Cybertruck може да дърпа каравана, два пъти по-тежка от първоначално обявения капацитет. Засега не е ясно дали тези параметри са потенциални цели, които Tesla иска да постигне, или просто илюстрация на интерфейса на Cybertruck.

Tesla възнамерява да пусне Cybertruck в продажба към края на годината на стартова цена от 40 000 долара, както и опции с два и три мотора, съответно за 50 000 и 70 000 долара, но компанията вече намекна, че доставките може да се забавят и за 2022 г.  

Снимка: Aptera

Виж още: Нова порция информация за трите гъвкави телефона на Samsung за 2021 г.