Kawasaki може и да не е водещо име, що се отнася до иновациите при електрическите мотори, но новите планове на компанията показват, че тя ще стане поредният голям мотопроизводител, който ще прегърне бъдещето на електрическия транспорт.

Въпреки че Kawasaki няма нито един е-мотор в своя каталог, компанията обяви, че до 2035 г. ще има изцяло електрическа продукция. Нещо повече, прогресът изглежда по-бърз от очакваното и Kawasaki вече предвижда поне три е-модела на пазара през 2022 г.

Очакваше се Kawasaki да покаже първия си електрически мотор на мотошоуто в Милано тази година, но е-прототипът, по който Kawasaki работи вече от няколко години, не се появи. Не видяхме и сериен мотор, базиран на този прототип. Независимо от това Kawasaki все пак има предимство пред останалите три от Голямата четворка на японските мотопроизводители, която включва още Honda, Yamaha и Suzuki. Yamaha и Honda от години имат електрически скутери, но никой не е пуснал пълноправен мотор на пазара. Същото в голяма степен важи за Suzuki.

Всичко това означава, че ако Kawasaki спази обещанието си, компанията може да се превърне в първия японски производител на мотори, който прави нещо повече от това просто да говори за навлизане на електрическия пазар.

Снимка: Kawasaki

Виж още: Не е-колите, а е-велосипедите са най-продаваните електрически превозни средства