Симпатягата SpaceBok е изключително странен робот на четири крака, който е създаден с идеята да може да води космически експедиции (Марс, Луна и др.).

В споделеното в края на този текст видео ще станете свидетели колко странен и дори смущаващ на моменти е той. Така де – влюбени сме!

Гравитацията в различни региони на космическото пространство е коренно различна спрямо тази, която е на Земята, а SpaceBok е създаден да работи адекватно с гравитационните полета на Марс, Луна и др.

Разпространеното от ESA (Европейската космическа агенция) видео показва SpaceBok в действие – роботът може да подскача, да върви и дори симулира игра на Pong.

Екипът, който стои зад „силиконовия“ симпатяга, е избрал специална система за „краката“ му, която се ползва при ориентацията на сателитите.

Роботът ще премине доста сурови тестове, които да покажат как се справя в скалиста среда. Много от роботите за космически изследвания са базирани на дизайн с колела, включително и марсоходите на NASA. Един ден към тях могат да се присъединят ново поколение повратливи скачащи роботи като SpaceBok. Така бъдещата колонизация на Марс ще стане не само по-ефективна, но и леко комична за наблюдаване.    

„Ботчето“ е разработено и с идеята в близко или по-далечно бъдеще то да може да бъде използвано не само за експедиции до споменатите Марс и Луна, но и астероиди с изключително ниска гравитация.

Прочети още: Stranger Things сезон 3 – хотят ли русские Mind Flayer-ы? (РЕВЮ)

Видеото следва:

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

406 | 14.07.2019
Още от HiEnd

Virgin Galactic става първата компания за космически туризъм с акции на борсата

0 | 16.07.2019