През април легендарният английски производител Lotus обяви, че ще представи първата си електрическа суперкола до края на тази година. Тя се нарича Lotus Type 130 и вече имаме по-добра идея кога можем да я очакваме.  

Lotus потвърди, че Type 130 ще бъде представена на ексклузивно събитие в Лондон на 16 юли. Освен че публикува едно изображение като тийзър, Lotus пусна и кратко видео, което подсказва за някои от характеристиките на колата. За разлика от повечето електрически коли изглежда, че пунктовете за зареждане на Lotus Type 130 се намират под задните фарове. Освен това, когато стартирате колата, емблемата светва, което е доста готино. Това е всичко, което знаем на този ранен етап.

Lotus все още не разкрива техническите параметри на колата, но обещава, че Type 130 ще бъде сглобена в централата на компанията в Норфолк. Производителят твърди, че след официалния анонс на Lotus Type 130 в Шанхай стотици потенциални купувачи са проявили интерес към нея. Това обаче означава само, че някои от тях ще останат с разбити сърца, защото Lotus ще ограничи производството на Type 130 само до 130 бройки.

Вероятно няма да научим повече за Lotus Type 130 до премиерната дата, но самата ѝ поява представлява фундаментална промяна във визията на марката.

Виж още: Първият хибрид на Ferrari не ръмжи, а мърка