Mercedes-Benz предложи поглед върху това, как ще изглежда неговото изцяло електрическо бъдеще. Германският автомобилен производител пусна концепция за Vision AMG: спортен е-модел, който ще бъде пуснат на пазара под неговата високопроизводителна марка AMG. Ниско разположеното купе с четири врати има дълго междуосие, сребърна боя и синьо-зелени акценти, наподобяващи умишлено автомобилите от Формула 1, управлявани от Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Най-поразителното е, че страничните прозорци и задното стъкло на Vision AMG са боядисани в същото сребристо като тялото на автомобила. Поради шестоъгълния модел на дизайна шофьорите все още ще могат да виждат пътя.

Vision ще бъде първият спортен е-модел на AMG, който ще се присъедини към другите изцяло електрически усилия на дъщерното дружество, EQE и EQS. Освен това все още знаем много малко за това, какво ще предложи Vision AMG - автомобилният производител не разкри никакви подробности за производителността на автомобила в съобщението за пресата. В него се казваше, че Vision AMG ще бъде оборудван с Axial Flux Motor от YASA, която си партнира с Mercedes за разработването на електрически двигатели за тяхната гама EV, които са по-компактни и леки от традиционните електрически двигатели.

Автомобилният производител също не разкри подробности за цените, но целта е серийната версия да излезе през 2025 г. Миналия декември Mercedes-Benz увеличи първоначалната си инвестиция в е-коли до невероятните 63.6 милиарда долара, които планира да похарчи между 2022 г. и 2026 г. Само тази седмица автомобилният производител обяви, че си партнира с компанията за батерии Sila Nanotechnologies, за да създаде по-енергийна, силициево-анодна батерия за EVS. Компанията изчислява, че силициево-анодни батерии предлагат 20 до 40 процента повече капацитет от традиционните литиево-йонни, намиращи се в повечето от днешните електрически автомобили.

Vision AMG ще бъде една от трите специални платформи за електромобили, които Mercedes планира да пусне през 2025 г., в допълнение към платформата MB.EA за средни и големи превозни средства и Van.EA за леки търговски превозни средства. Автомобилният гигант заяви, че целта му е да премине към изцяло електрически гама до 2030 г.

Снимка: Mercedes-AMG

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)