От MINI наистина полагат усилия за всички да стане ясно, че работят за бъдещето на електрификацията. В навечерието на автоизложението в Ню Йорк, MINI представи нов модел, наречен Classic Mini Electric. И той представлява точно това - електрифицирана версия на един от старите модели на марката.

Производителя казва, че това е въображаемо пътешествие във времето, в което класическото MINI получава съвременни технологии. Визията на този модел не се различава по нищо от тази на класическия, освен че емблемата на MINI е заменена с тази, която видяхме на електрическия концепт на компанията от миналата година.

MINI не разкри повече детайли около електромотора на автомобила, както и неговата мощност. Не знаем подробности и за батериите. Това, което знаем, е, че това класическо MINI е известно с емоцията, която доставя на шофьорите си. Добавете пъргавината на един електрически мотор и вече усещате колко по-забавна е станала колата.

Може би много хора ще останат разочаровани, че това страхотно изпълнение няма да бъде произведено в повече от един екземпляр. Страхотното червено возило с бял покрив обаче със сигурност ще привлече внимание към марката, за да бъде по-голям интереса към новите електрифицирани модели, които предстои да се появят на пазара догодина.