Илон Мъск – човекът, който развива самоуправляващи се автомобили и строи ракети, с които да покори Космоса, не може да направи нищо от това без помощта на добрата стара човешка ръка. Това призна самият той в Twitter, където коментира изказване на потребител, че Tesla разчита прекалено много на роботи за изработването на Model 3.

“Да, прекалената автоматизация в Tesla беше грешка. Моя грешка е, ако трябва да съм по-точен. Хората са подценени”, отговори Мъск. Наскоро той призна, че всички служители на Tesla работят на предела на силите си и на него самия му се е наложило да прекара много дълги нощи в компанията, включително и да спи там. Мъск казва, че за да направи производството на Model 3 по-ефективно, освен от роботи компанията се нуждае и от повече човешки очи и човешки ръце на поточната линия.

Възможно ли е наличието на повече хора, които наблюдават и помагат на производствения процес да подобри качеството на автомобилите и бързината, с която излизат от завода на Tesla? Изглежда вероятно, особено като се има предвид, че служителите на Tesla стават все по-опитни и усвояват особеностите на автоматизираното производство.

Тагове: