Lucid Motors потвърди, че вече има над 10 000 резервации за Air, първата си кола и луксозен електрически седан.

Това може да не звучи толкова впечатляващо, колкото броят резервации в някои други програми, но всъщност не е лошо.

Lucid е изправена пред известни закъснения при пускането на първия си електрически автомобил в производство, но се приближава доста до заветната цел според нови коментари от изпълнителния директор на Lucid Питър Роулинсън.

По CNBC Роулинсън заяви, че Lucid сега произвежда прототипи за валидиране на качеството в своята фабрика в Аризона и е на път да започне доставки до клиентите до края на годината:

"Постигнахме забележителен момент миналия петък, когато започнахме да сглобяваме нашата серия за валидиране на качеството на автомобилите. Завършихме предпроизводствения си цикъл много успешно. Версиите за валидиране на качеството са автомобилите, които в крайна сметка ще продадем директно на клиентите, след като постигнем желаното качество."

Той не уточни кога ще се случи това, но се придържа към целта да има първите доставки на Dream изданието на Air през втората половина на годината. Това е с известно закъснение от Q2 2021, което беше обявено за първи път миналата година, когато Lucid представи актуализираната версия на Air.

Dream вариантът вече е разпродаден, но Lucid планира да създаде само около 500 единици от тази версия.

По-интересно ще бъде търсенето на всички комбинирани версии, което сега е над 10 000 предварителни поръчки, според главния изпълнителен директор.

Притежателите на резервации трябва да внесат депозит от 300 до 1000 долара в зависимост от версията.

Снимка: Lucid Motors

Виж още: Ако имате този iPhone, сърцето ви може да бъде изложено на риск