Ако се стремите към пълна колекция игри от прочутата поредица Need for Speed, ще трябва да побързате, защото ЕА се готви да дръпне шалтера на няколко заглавия от нея. Според гиганта това се прави, защото той иска да се фокусира върху бъдещето на Need for Speed и освен това няма достатъчно играчи, които да оправдаят нуждата от поддръжка на тези игри.

Както става все по-често срещано в дигиталната среда, от въпросните пет Need for Speed заглавия скоро няма да остане помен, след като те ще бъдат извадени от продажба от всички онлайн платформи, така че няма да може да си ги купите. Освен това ще бъдат прекратени всички микротранзакции през тях, а сървърите ще продължат да работят само до 31 август. След това ще са налични само офлайн функции.

Въпросните пет заглавия са Need for Speed Carbon, Need for Speed Undercover, Need for Speed Shift, Need for Speed Shift 2: Unleashed и Need for Speed: The Run.

Всички игри вече са премахнати от собствената платформа Origin на ЕА и вероятно до дни ще бъдат извадени от Steam. Със сигурност някои фенове на поредицата ще бъдат разочаровани, но въпросните игри са поне на десет години и не се играят от много хора.

Що се отнася до бъдещето на поредицата, очакваната нова игра бе забавена, тъй като студиото Criterion ще помага за следващата част от Battlefield, така че анонсът сигурно ще дойде другата пролет.  

Снимка: EA

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера