За мнозина, Ford прави най-добрите Mustang модели в края на 60-те години и от тях най-желани безспорно са техните Shelby версии. Една особено желана, но и изгубена кола е 1967 Ford Shelby GT500 EXP Prototype, наричана още Little Red. Автомобилните колекционери я считат за Свещения грал на изгубените модели.

И тя вече не е изгубена.

В гора в северната част на щата Тексас - буквално последното място, където бихте очаквали - група ентусиасти от аукциона Barrett-Jackson се натъкват на изгубения екземпляр. Това е единственото GT500 купе с твърд покрив, построено от Shelby American. Моделът се счита изгубен от десетилетия и досега се смяташе, че просто е бил унишожен някъде.

Уникалният стил на Little Red по-нататък намира място в дизайна на 1968 Mustang California Special, но нищо не може да се сравни с оригинала. В момента колата търпи пълна реставрация, а произходът ѝ е установен и гарантиран.

Черно-бялата снимка е от 60-те години, когато колата е нова. Сега експертите обещават, че ще се постарят да ѝ върнат пълния блясък с цената на много усилия и труд.