Ford вдигна завесите и разкри нов прототип за електрически автомобил. Mustang Cobra Jet за първи път ще замени ръмжащия V8 с електрически двигател.

Спортният автомобил притежава 1400 конски сили и 1100 Nm въртящ момент. Тези цифри са съизмерими с предшественика му от 2018, който е с 5.2 L двигател. Предстои да бъде разкрита и информация за батерията, гумите и разстоянието, което ще може да изминава колата с едно зареждане.

Компанията отнесе критики заради решението си да включи електрическият джип Mach-E под името Mustang. Серията винаги се е състояла от спортни коли с по две врати и включването на различен тип автомобил може да изглежда като маркетингов трик за използване на името с цел повече продажби. Точно затова прототипи като Cobra Jet са ключови. Те доказват, че Ford вижда електричеството като бъдещето на Mustang.

Първият Cobra Jet излиза през 1968 г. и е считан за най-мощния автомобил на тази ера, надминавайки всичко на General Motors и Chrysler. В момента Tesla и Porsche предлагат най-бързите електрически коли. Това обаче скоро може да се промени, понеже Детройт изглежда е сериозен относно електрическите си автомобили.

Вижте още: Най-продаваната спортна кола навърши 56 години