Ford прави изцяло електрическа версия на популярния си Transit - товарен бус за американските и канадските пазари, който ще бъде предложен на пазара през 2021 г. Компанията не е споделяла никакви особености за размера на батерията на микробуса, прогнозния обхват или характеристиките на производителността.

Новият товарен бус ще бъде оборудван с 4G LTE хотспот и ще бъде c редица технически характеристики, предназначени за флийт мениджъри като например GPS проследяване и диагностика на живо. Електрическият автомобил Transit ще бъде екипиран с редица функции за безопасност и помощ на водача, като предупреждение за сблъсък, автоматично аварийно спиране, засичане на пешеходци и автоматично поддържане на пътната лента.

Кoмпанията твърди, че няма новини, които да сподели за електрическа версия на своя транзитен пътнически микробус "за момента". Ford Transit е най-продаваният товарен бус в САЩ, въпреки че през последните години се е съревновава с Мercedes-Benz, които наскоро освежиха популярния си ван Sprinter.

Виж още: Как да калибрирате телевизора си без допълнителен хардуер?

Тагове: