Дизайнерите на корейската автомобилна компания Hyundai са решили да изненадат всички с модернизирана и изцяло електрическа версия на Heritage Series Grandeur. Но ако си представяте само бегли прилики с оригинала, си заслужава да видите какво луксозно изживяване са ви подготвили от дизайнерския екип. Те са избрали да запазят оригиналната форма на Grandeur, като са добавили функции като пикселни LED фарове и задни светлини.

Електромобилът може да се похвали с преобразени странични огледала, много впечатляващи гуми и доста хромирани детайли. Изживяването продължава и в интериора, който е издържан в класическо бургундско червено кадифе и кестенява естествена кожа. 

Бутоните на таблото са заменени с ултраширок сензорен дисплей, но воланът и скоростният лост се придържат към естетиката на 80-те.

Но едно от най-забележителните неща са осветлението и озвучаването в автомобила. Звуковата система е разработена от южнокорейския аудио дизайнер Guk-il Yu, който разчита на 18 високоговорителя да пресъздадат акустиката на концертна зала. Тя в комбинация с бронзовата приглушена светлина биха накарали всеки да се почувства като участник във видео на Daft Punk & The Weekend.

Hyundai описват подхода си към дизайна като Newtro (новост + ретро). За съжаление този шедьовър не е предназначен за масово производство, а е по-скоро поглед назад в миналото, докато се създава бъдещето. Концептуалният Heritage Series Grandeur се появява по случай 35-ата годишнина на оригинала, а Hak-soo Ha - ръководителят на дизайнерска група към Hyundai Design Center, разяснява: „С Heritage Series Grandeur нашите дизайнери са интерпретирали важна част от историята на Hyundai като чудесно уникална комбинация от ретро и съвременност, която отразява безграничните възможности на нашата ера [електрически превозни средства]“.
А ние си признаваме, че не бихме отказали една обиколка с това съвършенство.

Снимки: Hyundai

Виж още: Tesla започнаха да изпращат автомобили с липсващи USB портове