С почти милион автомобили по пътищата на Европа новият Nissan JUKE допада на европейските потребителите със забележителния си дизайн. Новото поколение, чиято премиера беше вчера в Лондон, Париж, Милано, Барселона и Кьолн, е създадено да впечатли европейските потребители, които ценят дизайна, технологиите и динамиката в комбинация с практичността, предлагана от кросоувърите.

АТЛЕТИЧЕН ДИЗАЙН

Nissan JUKE се завръща, за да предефинира стандартите в B-crossover сегмента, чрез по-големи размери, атлетичен силует, впечатляващи 19“ алуминиеви джанти и плаваща линия на покрива в стил купе. Стандартно оборудван с LED технология, новият JUKE запазва емблематичните си дневни светлини в комбинация с Y-образния светлинен подпис – естествено допълнение на V-образната решетка. Ексклузивният за модела цвят Fuji Sunset допълва гамата от 11 екстериорни цветови предложения.

Променен и отвътре, новия JUKE е по-просторен за пътниците и разполага с повече място за техния багаж. Пространството за коленете на пътниците на втория ред седалки е увеличено с 5.8 см, това под тавана с 1.1 см, а обемът на багажника е нараснал с 20%, достигайки 422 литра. Усъвършенстваният интериор предлага стил и комфорт в съчетание с подобрена позиция за водача и повече възможности за съхранение на вещи. Новите, приятни за докосване материали на таблото и тапицерията на вратите създават премиум усещане, подсилено от стандартните спортни седалки тип monoform, тапицирани с Alcantara® или кожа.

С широка гама опции за персонализация новото ниво на оборудване N-Design дава възможност на всеки клиент да направи своя нов JUKE наистина уникален. Възможността за избор на цвят на купето, покрива, както и на кожата на интериора спомага за пълното разкриване на градския, спортен характер на JUKE. Възможностите на екстериорна персонализация включват избор на декоративни елементи и цветни акценти на 19“ алуминиеви джанти.

ПЪРГАВ НА ПЪТЯ

Спортният Nissan JUKE е създаден за динамично представяне на пътя, но новият кросоувър е и пораснал. Той е дълъг 4210 мм, висок 1595 мм и широк 1800 мм. Въпреки увеличените си размери JUKE остава компактен, а в сравнение с предшественика си е и по-лек с 23 кг.

Новият Nissan JUKE е оборудван с ефективен, 1.0-литров, трицилиндров бензинов двигател с турбо компресор. Двигателят развива мощност от 117 к.с. и предлага на водача динамично поведение, комбинирано с повишена икономичност. По отношение на трансмисиите разполага с 6-степенна, ръчна или спортна, 7-степенна (DCT) трансмисия с двоен съединител. Водачът има възможност за избор между три режима на работа – еко, стандартен и спортен – в зависимост от пътните условия и настроението си.

Nissan Intelligent Mobility

Новият Nissan JUKE ще се предлага с иновативната ProPILOT технология, която е с електронно контролирано управление, ускорение или спиране. Създадена за движение по магистрала, ProPILOT технологията спомага за по-лесно справяне със задръстванията и натоварения трафик.

В допълнение JUKE е оборудван с пълен набор от системи за безопасност, включващи интелигентен спирачен асистент с възможност за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, система за разпознаване на пътните знаци, система за поддържане лентата на движение, система за разпознаване на трафик при маневриране назад и система за предупреждение при наличие на автомобил в сляпата зона – единствено предлагана в този сегмент от Nissan. Освен че предупреждава водача за наличие на автомобил в сляпата зона, при необходимост тази система връща автомобила в лентата на движение.

Свързаност, информация, забавление и BOSE® Personal® Plus

С новата информационно-развлекателна система NissanConnect клиентите могат да използват Apple CarPlay® или Android Auto, за да изведат любимите приложения от своя смартфон на 8” интерактивен дисплей на автомобила. Водачите могат да достъпят и ползват TomTom Maps & Live Traffic.

Приложението NissanConnect Services е перфектният спътник и помощник, предлагащ достъп и контрол върху различни системи в автомобила. Собствениците на Nissan JUKE вече ще могат дистанционно да отключват или заключват автомобила си през своя смартфон. За по-голямо удобство и сигурност те ще могат дистанционно да проверяват налягането на гумите на автомобила или нивото на маслото.

Водачът и неговите спътници могат да се възползват и от висококачествената аудио система Bose® Personal® Plus. Благодарение на осемте високочестотни говорителя – четири от които UltraNearfield, вградени в подглавниците на предните седалки – пътниците могат да се потопят напълно и да се насладят на любимата си музика.

Изцяло новият Nissan JUKE ще се произвежда в един от най-съвременните европейски заводи на Nissan в Съндърланд, Великобритания. Очакваното начало на продажбите за България е в края на 2019 година.

Вижте още: Tesla направи Model 3 веган