След като през 2019 г. постигна рекордни продажби на лекотоварни автомобили с близо 274 000 автомобила, PEUGEOT засилва офанзивата си в тези сегменти и добавя нов етап в цялостната електрификация на гамата.

В допълнение към новия PEUGEOT e-Expert марката с гордост представи новия PEUGEOT e-BOXER, 100% електрическа версия, като перфектен пример за силата на избора в лекотоварната гама. PEUGEOT e-BOXER разполага с 2 нива на автономност, достигащи до 340 км пробег по WLTP (в процес на одобрение), 2 капацитета на батерията (37 кВтч и 70 кВтч), 4 дължини и 3 височини, както и полезен товар до 1890 кг (в зависимост от версията).

Широка гама от възможности

Новият PEUGEOT e-BOXER е безкомпромисен по отношение на товарния капацитет, тъй като батериите са инсталирани под пода. Верен на концепцията за силата на избора, той предлага широка гама, подходящи за всяка употреба и всяка работа товарни автомобили.

Въз основа на 3 варианта за междуосие (3 м, 3.45 м и 4.04 м) версиите на товарния ван са с 4 дължини (L1, L2, L3 и L4) и 3 височини (H1, H2 и H3) за общо 5 различни силуета, вариращи от 8 до 17 м³ товарен капацитет и с полезен товар до 1890 кг (в зависимост от версията).

Мощен и внушителен стил

Новият PEUGEOT e-BOXER е запазил мощния, солиден и стилен дизайн на версиите с двигатели с вътрешно горене и е разпознаваем отвън чрез монограмите e-BOXER на задната врата, „е“ на предните калници.

Отворът за електрическо зареждане (вместо капачка на резервоара за гориво) се намира от лявата страна в близост до вратата на водача. Вътре в новия PEUGEOT e-BOXER качественото и функционално бордно табло е с множество отделения за съхранение на вещи и включва 3 бутона вместо управлението на скоростната кутия за избиране режима на шофиране на автомобила.

100% електрическа технология

PEUGEOT e-BOXER се предлага със 100% електрически двигател с максимална мощност от 90 кВт (122 к.с.) и максимален въртящ момент от 260 Nm, наличен от самото начало за незабавна готовност, без никакви вибрации, шум, превключване на предавките, миризма и, разбира се, CO2 емисии.

Задвижващият агрегат е оборудван с механизъм за възстановяване на енергията, който се задейства както при отпускане на педала на газта, така и при спиране. Максималната скорост е ограничена до 110 км/ч (и 90 км/ч за 4-тонните версии).

Новият PEUGEOT e-BOXER съчетава компактни външни размери с максимален товарен капацитет, като батериите са разположени под пода, без да влияят по никакъв начин върху товарния обем. Капацитетът на литиево-йонните батерии е 37 кВтч или 70 кВтч.

PEUGEOT e-BOXER ще бъде пуснат на пазара в Европа от 4-ото тримесечие на 2020 г. Той ще се произвежда в завода на Sevel във Вал ди Сангро (Италия), след което ще се електрифицира и преминава през процеса на одобрение.

Моделът е стандартно оборудван с двойно бордово зарядно устройство (еднофазно 7 кВт и трифазно 22 кВт). Зареждането е съвместимо с контакти тип 2 (за зареждане в режим 2 или режим 3 с променлив ток) и с coмbo CCS 4 (за бързо зареждане в режим 4 с постоянен ток).

Вижте още: От PEUGEOT VLV до новия PEUGEOT e-2008 - историята на електрическата революция