Mercedes-Benz представи новата концепция EQS на Mercedes-Maybach, която приема формата на страхотно лъскав и луксозен електрически джип. Преди началото на IAA Mobility Mercedes-Benz проведе пресконференция с няколко съобщения, свързани с електрически превозни средства. Едно от тях беше представянето на новата концепция на Mercedes-Maybach EQS. По-рано Mercedes обяви намеренията си да пусне на пазара SUV версия на своя електрически седан EQS догодина.

Сега германският автомобилен производител визуализира версия на автомобила на Maybach.

„С концептуалната EQS визия Mercedes-Maybach предоставя ясна визуализация на първия изцяло електрически сериен модел за този традиционен луксозен бранд. Концептуалният автомобил е базиран на модулната архитектура за луксозни и изпълнителни електрически превозни средства от Mercedes-Benz и пренася изключителността на Maybach в бъдеще без емисии на местно ниво.“

Въпреки че все още е само концепция, Mercedes-Maybach го нарича „почти готов за производство“.

Филип Шимер, ръководител на групата за високобюджетни автомобили в Mercedes-Benz AG и председател на Управителния съвет на Mercedes-AMG GmbH, коментира анонса така:

„Концепцията Mercedes-Maybach EQS представлява трансформацията на богатата на традиции луксозна марка в по-прогресивно, изцяло електрическо бъдеще. Както всеки Maybach, той предоставя изтънчен лукс във всичките му аспекти. Почти серийният концептуален автомобил представлява доказателство, че най-съвременната технология за електрическо задвижване и новаторското информационно развлечение с MBUX Hypercreen се съчетават перфектно с отличителното майсторство на Maybach и изискания му интериор. Тази страстна комбинация от щателно усъвършенствани детайли създава уникално автомобилно луксозно изживяване. С бъдещия изцяло електрически модел SUV ние разширяваме нашите лидерски стремежи в сегмента от висок клас и в областта на електрическата мобилност.“

Що се отнася до спецификациите, Mercedes не разкри нито една за тази концепция, но тъй като тя е базирана на Mercedes-Benz EQS SUV, очакваме превозното средство да разполага със същия задвижващ агрегат: 108 kWh батерия за повече от 600 километра пробег, двумоторно задвижване на всички колела и др.

Снимка: Mercedes-Benz

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви