Вярвате или не, Ню Йорк все още не е предложил финансов стимул за закупуването на екологични автомобили. Докато над три четвърти от щатите имат някакво облекчение, Ню Йорк разрешава отпускането на “федерален данъчен кредит”.

Програмата за отстъпка стартира на 1 април и ви отпуска 2000 долара, ако си купите една електрическа кола или плъг-ин хибрид. Ако можете да купите кола, която също отговаря на условията за федералния кредит, отстъпката ще е почти десет хиляди от първоначалната цена.

За съжаление, инициативата няма да бъде приложена веднага. 1 април е крайният срок за стартиране на програма. Управата на щата съвсем ясно отлагаше обявяването ѝ до последната минута, а служителите от компетентната агенция за развитие все още не са изпипали детайлите около отстъпката. Все пак, това нововъведение може да е от съществено значение, стига да върви по план. Ню Йорк е един от най-големите потенциални пазари за електрически автомобили наред с Калифорния, и допълнителен стимул е важен за достъпността на Chevy Bolt, Tesla Model 3 и други бъдещи електрически автомобили. Това е особено важно за Model 3, чиито предварителни поръчки са достатъчно, че да не може да получите федерален заем, ако поръчате сравнително късно.

Виж още: Toyota показа първия си самоуправляващ се автомобил - Lexus LS 600hL