Днес Opel представи план за бъдещото си развитие на пресконференция, на която изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер говори заедно с председателя на борда на директорите на Groupe PSA Карлос Таварес. Двамата разкриха подробности и отговориха на въпроси относно плана за бъдещото развитие.

Opel е част от Groupe PSA от 1 август тази година. Двете компании работят съвместно от 2012 г. Под шапката на PSA e и френската Peugeot.

Може би най-важната информация е, че от 2024 г. всички автомобили на Opel ще се предлагат с някакъв тип електрификация - било то чисто електрическо задвижване или хибридна помощ. Corsa ще се превърне в първия изцяло електрически модел по новия план, като такава версия ще видим най-вероятно още през 2019 г.

Основната цел е намаляването на вредните емисии с по-бързи от планираните темпове. Opel обеща, че новата стратегия няма да доведе до затваряне на заводи или до съкращения на персонал, пише Reuters.

От 2024 г. нататък всички модели леки автомобили на Opel/Vauxhall ще бъдат базирани на съвместни архитектури на Groupe PSA. Следващият модел, който ще бъде произведен през 2018 г., е Combo, а следващото поколение на популярния градски модел Corsa ще дойде през 2019 г.

Тагове: